Nyutgaven av System Shock skal by på mer enn bare oppusset grafikk

– Dette er en komplett forvandling fra et klassisk spill til noe nytt.

Irrational Games

Tidligere i år annonserte Night Dive Studios at det ville ty til Kickstarter for å finansiere en oppusset nyversjon av System Shock. Nå er innsamlingskampanjen like rundt hjørnet, men før det hele sparkes i gang – den 28. juni – har utvikleren tatt grep for å gjøre det litt klarere hva prosjektet faktisk handler om.

Ikke lenger «Remaster»

Slik så nye System Shock ut da det ble vist frem på GDC tidligere i år. (Video: Night Dive Studios)

Da nyversjonen først ble kunngjort gikk den under navnet System Shock Remaster, men etter å ha innsett hvor mye som gikk inn i prosjektet valgte Night Dive å droppe «Remaster» fra tittelen. Spillet skal derfor bare hete System Shock, og blir ifølge studiosjef Stephen Kick en helt ny start for det klassiske action-rollespillet:

– Vi følte at arbeidet vi legger inn i dette spillet hevet det over forventningene folk vil ha for en vanlig nyversjon. Dette er en komplett forvandling fra et klassisk spill til noe nytt, forklarte Kick i et intervju med Polygon.

Hvor mye som blir nytt får vi grundigere forklart når Kickstarter-kampanjen lanseres på tirsdag. I tillegg til normal kampanjekost som bilder og video på Kickstarter-siden vil Night Dive også slippe en spillbar demo til PC, som blir tilgjengelig på Steam, GOG.com og Humble-butikken så snart kampanjen er i gang.

Nye System Shock skal etter planen lanseres en gang i 2017 og kommer i første omgang til PC og Xbox One.

System Shock 3 er også på vei.
Utviklerveteranen Warren Spector blir regissør for spillet »

Siste fra forsiden