Obsidian lager Pathfinder-spill

Begynner med et samlekortspill basert på rollespilluniverset.

Paizo

Obsidian Entertainment er snart ferdige med sitt folkefinansierte rollespill Pillars of Eternity.Nå har de gått inn i et partnerskap med Paizo, selskapet som eier rollespillet Pathfinder, som innebærer at de vil lage spill basert på systemene og universet i dette rollespillet.

Det første produktet er et nettbrett-spill basert på Pathfinder Adventure Card Game, et samlekortspill der opp til fire spillere konkurrerer mot hverandre. Her får hver spiller velge seg en figur, og skreddersy kortstokken sin.

Et omfattende samarbeid

Obsidian er snart ferdige med Pillars of Eternity.

For tilhengere av Obsidians tradisjonelle utgivelser høres kanskje ikke dette spillet veldig spennende ut, men partnerskapet mellom utvikleren og Paizo involverer mer enn ett spill. Da en bruker på Paizos forum sa han ville foretrukket et rollespill fremfor et samlekortspill hadde Paizo-sjef Lisa Stevens følgende svar:

– Du vet hva de sier i livet, hvorfor velge? Hvorfor ikke ha begge deler?

I pressemeldingen virker i alle fall Obsidians sjef, Feargus Urquhart, veldig begeistret over partnerskapet:

– Hos Obsidian har vi over lang tid jobbet med de største rollespill-franchisene, og vi synes det er storartet å få nå få leke oss i Pathfinder-universet. Vi er store tilhengere og gleder oss stort til å bringe hva vi gjør med elektroniske spill til Pathfinder-tilhengere verden over, sier han.

En tidlig prototype av Pathfinder Adventure Card Game vil vises frem på Gen Con 2014-messen, som starter i dag.

Vi intervjuet Obsidians Josh Sawyer tidligere i år, og snakket blant annet om Pillars of Eternity.

Siste fra forsiden