Obsidians Project Eternity heter nå Pillars of Eternity

Ny trailer viser også hvor mye spillet ligner på de gamle BioWare- og Black Isle-spillene.

Pillars of Eternity er det nye navnet til Obsidians Project Eternity.
Obsidian

Etter å ha gått under det mer diffuse navnet Project Eternity i litt over et år nå, har utvikler Obsidian til slutt døpt Kickstarter-prosjektet sitt. Pillars of Eternity er det nye navnet på spillet som bygger mye av grunnlaget sitt på klassiske rollespill som Baldur's Gate, Planescape: Torment og Icewind Dale.

Pillars of Eternity kommer neste år.

I samme slengen har utviklingsstudioet frigitt en ny trailer og noen skjermbilder som viser akkurat hvor mye spillet ligner sine forbilder. Den umiskjennelige skråvinklingen som forbindes med de såkalte Infinity Engine-spillene er på plass – det samme er detaljerte forhåndstegnede bakgrunner, samt fiender, magiformler og våpen alle fantasy-entusiaster drar kjensel på.

Traileren ser du nederst i artikkelen.

Folkefinansiering

Pillars of Eternity virker å bli rimelig dunkelt. .

Pillars of Eternity er ett av flere rollespill som for tiden er under utvikling på grunn av folkefinansieringstjenesten Kickstarter. Etter å ha dratt inn over 25 millioner kroner til prosjektet totalt, har Obsidian bevist at det er et publikum for denne typen spill der ute – nå må de bare innfri sine lovnader om et klassisk rollespill. De som har slengt inn en slant har nå fått tilgang til en egen seksjon på nettsiden der man kan høste inn sine belønninger for å ha åpnet lommeboken.

I tillegg ønsker de å høre om de doneringsvillige ønsker seg flere såkalte «strech goals», altså milepæler i totalsummen som vil føre til mer innhold i spillet. Utvikleren forsikrer dog at alt som så langt er lovet vil være på plass, og at de kun lufter idéen per dags dato.

Pillars of Eternity kommer etter planen i løpet av 2014 til Windows, Mac og Linux.

Også utvikleren inXile har noen rollespilljern i ilden
Torment: Tides of Numenera skal gjenskape følelsen fra Planescape: Torment »

Siste fra forsiden