Podkast

Retro Crew

Oculus er langt fra de første som har prøvd seg på VR

Retro Crew ser tilbake på 30 år med virtuell virkelighet i ukens podkast.

flickr, Alexandra Acosta

Vi befinner oss midt i en virtuell virkelighets-bølge. Det tidligere nisjeprosjektet Oculus Rift har blitt kjøpt opp av nettgiganten Facebook, og Sonys Morpheus-prosjekt vekker oppmerksomhet blant PlayStation-publikumet.

Virtuality var ikke en lettvekter.

Men VR er på langt nær et nytt fenomen. I løpet av de siste 30 årene har små og store teknologiselskap prøvd å knekke koden for hvordan personer best skal bli dradd ut av vår verden og inn i en heldigital fremtidsvisjon. Sega, Nintendo, Toshiba og Atari er blant noen av storfiskene som prøvde å kapre det ubesudlede VR-markedet – til ingen nytte.

Denne uken gløtter Retro Crew-gjengen tilbake på disse tidlige VR-forsøkene, og raljer med de fleste. Alle har nok hørt om Nintendos Virtual Boy-flopp, men visste du at Sega også prøvde seg litt frem med Sega VR som ligner bemerkelsesverdig mye på de nye satsingene? Eller kanskje du er en av de få som krabbet inn i en av de komplekse Virtuality-arkademaskinene?

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

I ukens episode er det Ida Joynt, Ketil Espenæs og Jostein Hakestad som loser deg gjennom VR-fortiden.

Helt på tampen trekkes det også en vinner av en sort Game Boy Pocket, etter at dere tilhørere har sendt inn deres beste minnner fra den lille håndholdtkonsollen i noen uker nå. Gjengen legger også ut flere bidrag på Rad Crew-hjemmesidene senere denne uken.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Du kan blant annet treffe gjengen på Facebook. Det er produsert 77 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Etter 18 år er Pokémon-serien ennå gigantisk
Vi graver i den norske spillhistorien

– Originale Donkey Kong Country er oppskrytt

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden