Street Fighter møter Tekken

Og Tekken møter Street Fighter

Kamphanene fra de to seriene møtes i hvert sitt spill.

Capcom og Namco Bandai har røpet at de vil samarbeide om to slåssespill; Street Fighter X Tekken og Tekken X Street Fighter. Hvert av spillene inkluderer populære figurer fra både Tekken og Street Fighter.

Ser ikke godt ut.

Street Fighter X Tekken

Street Fighter X Tekken bruker samme teknologi som Street Fighter IV og Super Street Fighter IV, og Tekken-figurer som Kazuya Mishima og Nina Williams forsøke å banke opp gjengen fra Street Fighter-universet.

Som i Street Fighter IV får vi tredimensjonale figurer som må kjempe i mer eller mindre todimensjonale miljøer, i en rekke forskjellige moduser (inkludert Tag Team, hvor spillerne velger to figurer hver).

Tøff dame.

Street Fighter-produsent Yoshinori Ono er tydeligvis klar for prosjektet:

– Vi lager historie nå. To rivaler innenfor sjangeren står nå på samme scene. Dette er ikke bare et oppgjør mellom Tekken og Street Fighter, men en avgjørende kamp mellom Capcom og Namco Bandai. Så jeg kommer til å gi alt jeg har.

Ifølge Videogaming 247 er det en stund til spillet dukker opp i butikkene. Vi må nemlig vente i minst to år før utgivelsen. Spillet kommer til Xbox 360 og PS3.

Vi har ingen bilder fra Tekken X Street Fighter.

Tekken X Street Fighter

Mens Street Fighter X Tekken foregår på Street Fighter-seriens premisser, snur Tekken X Street Fighter på konseptet. Her inviteres kjenninger fra Street Fighter til å kjempe mot Tekken-veteranene på deres tredimensjonale hjemmebaner.

Street Fighter-kamphanene blir skapt på ny i Tekken-stil, samtidig som de beholder sine egne kampstiler og spesialangrep. Tekken-produsent Katsuhiro Harada kommenterer prosjektet i samme stil som sin kollega fra Capcom:

– Dette blir den ultimate drømmekampen. Utviklerne bak Tekken og Street Fighter har et storartet forhold til hverandre. Men jeg ser ikke dette prosjektet som et samarbeid, men som århundrets konkurranse mellom to legendariske kampspillserier.

Det er ikke klart når Tekken X Street Fighter kommer i salg, eller hvilke plattformer det kommer til.

Siste fra forsiden