Økt foreldrekontroll på Xbox 360

Er du lei av at jentungen sitter oppe til langt på natt med Viva Piñata? Nå kan du sette foten ned.

Microsoft har fortalt at de vil lansere Xbox 360 Family Timer i begynnelsen av desember. Denne kommer som en nedlastbar oppgradering til konsollen, og lar foreldre bestemme hvor ofte og lenge barna skal kunne bruke maskinen til spilling eller andre ting.

Ikke mer nattespilling av Viva Piñata

Xbox 360 Family Timer er et tillegg til de allerede eksisterende familieinnstillingene (som blant annet lar foreldre velge hvilke spill barna skal kunne spille og om de skal få tilgang på Xbox Live), som lar deg begrense barnas tidsbruk med konsollen, både på ukentlig og daglig basis.

Når barna har spilt så lenge de får lov til, kommer systemet med en liten beskjed som varsler om at tiden snart er over. Dermed får de mulighet til å lagre spillet før konsollen automatisk skrur seg av.

– Et av de spørsmålene vi får oftest fra foreldre er hvordan de skal kunne kontrollere barnas spillkonsum. Med andre ord er dette en etterspurt funksjon. Det er derfor svært gledelig at Microsoft nå lanserer Xbox 360 Family Timer, sier Odd-Arild Olsen, spillansvarlig i organisasjonen BarneVakten.

Siste fra forsiden