Oppfølgere i fleng

THQs planer for sine største serier kunngjort

At mennesker er vanedyr er et etablert faktum. Derfor blir vi til alle tider bombardert med spill som bygger på allerede kjente navn. Vi er utvilsomt i "oppfølgeralderen". Amerikanske THQ har etter alt å dømme hatt et godt 2009 salgsmessig, med ikke så rent få oppfølgere. Det tyder på at oppfølgergalskapen vil fortsette årene fremover.

I sin appell til investorene i selskapet har THQ-sjef Brian Farrel gitt oss et innblikk i hva som vil skje med de mange og populære spillseriene deres fremover. Stikkordet er, ikke overraskende, oppfølgere. De fleste skal lanseres en eller annen gang etter april 2011, altså innenfor finansåret 2012.

Kua skal jo melkes

Fra Saint's Row 2

Først ut er Red Faction-serien. Red: Faction: Guerilla ble mottatt med åpne armer her i gården, og i de fleste andre også for den saks skyld. De ekstremt ødeleggbare og interaktive bygningene i spillet var nok til å gi enhver fysikkhore vann i munnen. Å destruere hele bygninger med en stor hammer er kanskje ikke mulig i virkeligheten, men på mars er alt mulig.

Lite er kjent om oppfølgeren, annet enn at flerspilleren visstnok skal være robust. Spillet loves å være i presentabel stand til årets E3-messe, som om vi trengte enda en grunn til å glede oss.

En gledelig nyhet for de av dere som aldri kom dere ut av sandkassen som barn; Saint’s Row 3 er under utvikling. Denne serien har vært en suksesshistorie fra ende til annen, spesielt med hensyn til hvor trangt det er om plassen i denne GTA-infiserte sjangeren. Begge innslagene i serien har vært fylt med overdådig action og regelrett latterlige scenarioer, en slags gi-blanke holdning til konvensjoner har gjennomsyret disse spillene til hvert minste sandkorn. Det er klart vi gleder oss til oppfølgeren! Det kan riktignok se ut som om vi må belage oss på litt mer ventetid for denne tittelen, det snakkes om 2012 for Saint’s Row 3.

Det nærmest duggferske Darksiders, som vi svært nylig anmeldte her på verket skal også få en oppfølger i samme periode som Red Faction. Dette nærmest kleptomane spillet har lånt skamløst fra serier som Zelda og God of War, noe utviklerne heller aldri har nektet for. Spillet har gjort det ganske godt både kritikk- og salgsmessig så en oppfølger er slett ikke uventet. En litt stram tidsramme må det likevel sies å være snakk om.

Sist, og muligens minst kommer den noe overraskende oppfølgeren til Wii-spillet De Blob. I dette koselige spillet var det opp til fargeklatten Blob – bokstavelig talt – å redde hjembyen fra en grå og fargeløs hverdag.

Den onde Comrade Black har nemlig erklært krig mot farge, og det er Blob sitt oppdrag å gjøre byen visuelt levelig igjen. Opplysninger om spillet lar vente på seg, men i det minste går vi en fargerik tid i vente.

(Kilde: Eurogamer, CvG)

Siste fra forsiden