Oppsigelser hos Red 5

Oppkjøp og omorganisering

Nok et studio stiftet av tidligere Blizzard-ansatte er i trøbbel.

Blizzard er et av de mest solide studioene i bransjen, men dets avkom har på langt nær gjort det like bra. Hellgate-utvikler Flagship Studios og Castaway Entertainment ble begge grunnlagt av folk fra Blizzard, og begge gikk nedom og hjem. Nå ser det stygt ut for et tredje studio med samme bakgrunn.

Red 5 Studios jobber med et massivt onlinespill, som foreløpig ikke er offentliggjort. De siste dagene har det gått rykter om at studioet har begynt å si opp ansatte, og de har nå sluppet en pressemelding som bekrefter dette.

Ifølge pressemeldingen har studioet valgt en ny kurs for prosjektet, og samtidig knyttet bånd til en ikke navngitt aktør på nettspillmarkedet. Som konsekvens av dette skal noen ansatte ha valgt å si opp, mens andre fikk sparken. Red 5 hevder spillet fortsatt er i rute.

Nye rykter skal ha det til at ikke alt gikk så ryddig for seg som pressemeldingen indikerer. Kotaku skal ha hørt fra en kilde at kinesiske The9 har kjøpt aksjemajoriteten i selskapet, og at onlinespillet nå utvikles hovedsakelig for lansering på det kinesiske markedet. 14 ansatte ble sagt opp, og 14 gikk frivillig.

Mitch Lasky fra Electronic Arts har fortalt Gamasutra at Red 5-eier Benchmark Capital gjorde flere forsøk på å selge studioet til spillgiganten. Hvis det er hold i ryktene har de altså solgt det til The9 i stedet.

Siste fra forsiden