Opplev FlatOut-seriens spede begynnelse

Bugbear driver spillarkeologi, og gir ut eldgammel prototypeversjon.

Finske Bugbear Entertainment kjører en folkefinansieringskampanje for et nytt spill i stil med de populære, første FlatOut-spillene. I den forbindelse har de rotet rundt i arkivene sine, og funnet frem en gammel prototype av det første FlatOut-spillet.

Rallycross med rustvrak

Prototypen ble laget for over ti år siden, og har aldri vært offentlig vist tidligere. Bugbear forteller at grunnlaget for fysikkmotoren til FlatOut-serien ble lagt allerede i denne prototypeversjonen, og at den motoren de bruker i dag fortsatt bygger på samme kjerne.

Prototypen, som kan lastes ned helt gratis, byr på to baner som hver kan kjøres i begge retninger, samt en håndfull biler. Selv om den ikke er i nærheten av like avansert som det endelige spillet ble, byr den faktisk på litt god, gammeldags rallycross-moro.

Skjermbilde fra Bugbears nye spill.

Utvikler med lang historie

At rallyfølelsen er til stede er heller ingen overraskelse; Bugbears første kommersielle spill var Rally Trophy, som fortsatt regnes som et de bedre spillene i rallysjangeren.

Det tok en god stund før Bugbear fikk noen utgivelsesavtale for det første FlatOut-spillet sitt, og for å få det i salg i både Europa og USA måtte de faktisk gjennom to forskjellige utgivere. Spillet ble imidlertid godt mottatt da det kom i 2004, og la grunnlaget for en enda mer populær oppfølger i 2006.

Bugbears siste spill i serien var FlatOut: Ultimate Carnage, hvor de tok steget over på dagens konsollgenerasjon. Deretter gikk det raskt nedover med serien. Utgiver Empire Interactive gikk konkurs, og rettighetene endte hos Strategy First som satte nederlandske Team 6 til å lage nye FlatOut-spill. Resultatet var miserabelt.

Bugbear endte på sin side opp i et samarbeid med Namco Bandai, som resulterte i arkaderaceren Ridge Racer: Unbounded. Men nå er de altså tilbake i sjangeren som gjorde dem store i utgangspunktet, og håper å samle inn et folkefinansiert budsjett på cirka to millioner kroner for det nye spillet sitt.

Les også: Vår gamle sniktitt på FlatOut
Les også: Anmeldelse av FlatOut: Ultimate Carnage

Siste fra forsiden