Overwatch-beta får dato

Samarbeidsskyteren blir tilgjengelig allerede neste uke i Amerika, mens Europa står for tur på et senere tidspunkt.

Blizzard Entertainment

For noen dager siden bekreftet utvikleren Blizzard at en lukket betatest av det lagbaserte skytespillet begynner 27. oktober.

I betaen vil utviklerne ha et fokus på å forbedre balansen, følelsen og å sørge for at spillet er så morsomt som mulig.

Det er uklart hvor lenge betaen kommer til å vare og annonseringen understreker at tilgjengeligheten vil være veldig begrenset for å få mest mulig konstruktive tilbakemeldinger som utviklerne kan bruke til å forbedre spillet.

Beta-test-helger

Overwatch.

Nyhetene er imidlertid ikke bare dårlige for de som er interessert i den kommende tittelen. Flere spillere skal også kunne delta i enkelte helger der Blizzard åpner slusene for å stressteste serverne. Uheldigvis vil man ikke få tilgang til alle heltene, kartene og spillmodusene i disse stresstestene fordi formålet er rettet mot å løse tekniske og maskinvare-relaterte problemer som eventuelt skulle oppstå i testfasen.

Betaen kommer til å foregå på PC, og det er derfor nødvendig å installere en Battle.net-skrivebordsapp for å kunne spille. Det kan også være greit å vite at dersom du er heldig nok til å bli valgt som en beta-tester får du instruksjoner tilsendt på e-mail om hvordan du skal gå frem.

Et lagbasert skytespill

Overwatch forteller en historie om en elitestyrke som gikk fra å kjempe mot kunstig intelligente roboter til å oppløses etter anklager om korrupsjon og oppvigleri.

Overwatch.
Blizzard Entertainment

Hovedfokuset ligger i to objektivbaserte moduser: «capture the point» og «payload», hvor to lag på 6 spillere må jobbe sammen for å oppnå ulike mål.

I et tidligere intervju med Gamer.no forklarte Jeffrey Kaplan, spilldesigner av Overwatch, hvordan samarbeid spiller en viktig rolle i spillet:

– Overwatch er et lagbasert flerspillerskytespill. Det har mange dynamiske helter med spektakulære egenskaper, og spillet har et sterkt fokus på samarbeid. En av tingene vi ønsker å gjøre med Overwatch er å fokusere skikkelig på de designelementene som kan gjøre dette spillet tilgjengelig. Noe vi liker å gjøre i Blizzard er å ta sjangre vi elsker, forsterke de elementene vi setter pris på i de sjangrene og så prøve å gjøre det hele tilgjengelig for så mange mennesker som mulig

Overwatch er et kommende flerspiller førstepersonsskytespill utviklet og publisert av Blizzard Entertainment. Spillet kommer til Windows, PlayStation 4 og Xbox One.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

Vi testet spillet i fjor.
Da kalte vi det kjapt, frekt og veldig underholdende »

Siste fra forsiden