Overwatch League

Overwatch-proff bøtelagt og utestengt etter homofobisk utsagn

Felix «xQc» Lengyel får ikke spille flere kamper i første del av Overwatch League.

Felix «xQc» Lengyel.
Robert Paul/Blizzard Entertainment

Den første sesongen av Overwatch League (OWL) er knapt i gang, og allerede har den prestisjefylte e-sportligaen blitt rammet av flere kontroversielle hendelser. En av spillerne som havnet i rampelyset av feil grunner sent i fjor – Felix «xQc» Lengyel – er nok en gang i trøbbel, og denne gangen har det fått store konsekvenser.

Etter at laget hans, Dallas Fuel, tapte for Houston Outlaws i helgen, valgte 22-åringen å ta ut sin frustrasjon på direkten via Twitch. Særlig var han sint på en motspiller ved navn Austin «Muma» Wilmot – som gjorde narr av Lengyel etter kampen – og i sin utskjelling av Wilmot kom Lengyel med et homofobisk utsagn:

– Lukk den jævla munnen din. Gå tilbake dit og sug en feit kuk. Jeg mener, du ville jo likt det, sa Dallas Fuel-spilleren.

Utsagnet har vekket sterke reaksjoner fra mange hold, spesielt fordi Wilmot faktisk har stått frem som homofil. Sistnevnte sa på sin egen Twitch-kanal at han ikke tok seg nær av utskjellingen og de to partene har tilsynelatende skværet opp, men både OWL og Dallas Fuel har valgt å straffe Lengyel for oppførselen.

Ligaen ila spilleren en bot på 2000 dollar, samt en utestengelse på fire kamper. Kort tid etter kunngjorde Dallas Fuel at klubben selv suspenderer Lengyel ut første del av OWL. Han går dermed glipp av seks kamper, og får ikke anledning til å spille igjen før tidligst 10. februar.

– Vi tror på det å jobbe med våre spillere for å hjelpe dem med å bli de beste utøverne og lagkameratene som overhodet mulig. Det inkluderer jobbing både i og utenfor turneringen for Felix. I løpet av utestengelsen hans vil vi tilby ytterligere ressurser, fokusert veiledning, fysisk trening og støtte til Felix for å hjelpe han å bli en bedre profesjonell spiller som gjenspeiler prinsippene til Dallas Fuel-organisasjonen, hans lagkamerater og Overwatch League, sa Dallas Fuel i en uttalelse på Twitter.

Lengyel selv har beklaget utsagnet og håper han kan ta lærdom fra hendelsen.

Overwatch-spillere har fått et rykte på seg til å være en gjeng bråkmakere.
Blizzard engster seg for å kommunisere med fanbasen »

Siste fra forsiden