The Lamplighters League

Paradox kaller The Lamplighters League-lanseringen en «stor skuffelse»

Utgiveren nedskriver 170 millioner kroner i utviklingskostnader.

Paradox Interactive

To uker etter lanseringen av The Lamplighters League har utgiver Paradox kalt mottakelsen av spillet en stor skuffelse. Det kommer etter svake salgstall for det turbaserte taktikkspillet.

På sine nettsider skriver Paradox at The Lamplighters League at spillertallene via Game Pass til dels har vært positive. Likevel har ikke spillet vært i nærheten av å leve opp til utgiverens forventninger.

– The Lamplighters League er et artig spill med mange styrker. Selv om vi har sett til dels positive spillertall fra abonnementstjenester (spillet er inkludert i Game Pass, journ.anm) har den kommersielle mottakelsen vært for svak, som helt ærlig er en stor skuffelse.

The Lamplighters League.
Paradox Interactive

– Spillprosjekter er alltid risikable, men til syvende og sist har vi ikke prestert på det nivået vi burde. Det gjør vondt, men gjør oss ivrige etter å brette opp ermene og levere bedre, sa Paradox-sjef Fredrik Wester.

Som resultat har Paradox nedskrevet utviklingskostnadene fra The Lamplighters League som tap. Selskapet forventer at spillet vil ende opp med å gå 247 millioner kroner i minus, basert på reviderte salgsanslag.

Til PC Gamer påpeker Paradox at planene for fremtidig innhold til spillet ikke har endret seg. Utgiveren bekreftet også omfattende nedbemanninger hos utvikler Harebrained Schemes i forkant av lanseringen. Ifølge rykter skal så mye som 80 prosent av studioets ansatte ha fått sparken, men Paradox ville ikke ut med et offisielt tall.

LES OGSÅ: Over 6000 jobber kuttet i spillbransjen så langt i år »

Siste fra forsiden