Patentsøksmålet utvides til maskinprodusenter

For et par dager siden skrev vi om McKool Smith, som saksøkte et dusin spillutviklere for brudd på gamle patenter. Nå har de utvidet søksmålet til å dekke maskinprodusenter.

Som vi skrev for noen dager siden, pågår det nå hendelser i USA som kan påvirke hele verdens spillindustri. Advokatfirmaet McKool Smith har nå utvidet søksmålet som tidligere gikk mot utviklere basert på visning av 3D, til nå å dekke overtredelser av seks nye patenter. HP, Dell, IBM, Toshiba, Sony, Acer, MPC, Systemax, Fujitsu, Matsushita, Averatec, Polywell, Sharp, Twinhead, Uniwill og JVC må muligens forsvare seg i retten. Reaksjonene lar ikke vente på seg:

- Det kan nesten kalles en lovlig variant av mafiautryddelse. Disse selskapene risikere å tape mer penger ved å jobbe mot søksmålet enn de ville ved å inngå forlik, uttrykker en anonym PC-fabrikant.

De seks nye patentene er #4,730,185 (Graphics Display Methods and Apparatus for Color Dithering), #5,132,670 (System for Improving Two-Color Display Operations), #5,109,520 (Image Frame Buffer Access Speedup By Providing Multiple Buffer Controls Each Containing Command FIFO Buffers), #4,742,474 (Variable Access Frame Buffer Memory), #4,694,286 (Apparatus and Method for Modifying Displayed Color Images) og #4,761,642 (System for Providing Data Communication Between a Computer Terminal and a Polarity of Concurrent Processes Running on a Multiple Process Computer). Hvorvidt patentene er spesifikke nok til å holde vann i en eventuell rettsak gjenstår å se.

Et av argumentene til McKool Smith er at PC-fabrikantene setter sammen maskiner som gjør det mulig å bryte med disse patentene. Det ser ut til at McKool Smith satser på at selskapene som har blitt nevnt i søksmålet vil inngå forlik ved å true med at det blir en veldig lang og dyr affære å få saken tatt opp i retten. Det spekuleres i hvem som er innehaver av disse patentene, og en teori er at det er McKool Smith selv som har rettigheter på patentene, noe som betyr at det kun koster firmaet tid å bringe saken videre.

Siste fra forsiden