PC-spillere kan plukke med seg tre gratisspill akkurat nå

Oppdatert: To av tre tilbud er nå avsluttet.

Oddworld Inhabitants/Curve Digital/EA/Gamer.no

Oppdatering 13. mai: Abe's Oddysee og The Flame in the Flood er ikke lenger gratis, men du kan fortatt få begge spillene til en billig penge de neste par dagene. Peggle koster fortsatt null kroner i Origin-butikken.

Opprinnelig sak følger.

Det går mot sommer, og for alle som ikke er opptatt med å være utendørs, pugge til eksamen eller feire russetid kan det kanskje være aktuelt med et nytt spill eller to. Flere nettbutikker virker i hvert fall å ha tenkt den tanken, og i en begrenset periode deler Steam, Humble Bundle og Origin ut gratiseksemplarer av hvert sitt spill.

Oddworld: Abe's Oddysee

Oddworld: Abe's Oddysee.
Oddworld Inhabitants

I Steam kan man, ikke for første gang, plukke med seg plattformeventyret Oddworld: Abe's Oddysee. Det nå 20 år gamle spillet følger Abe, som forsøker å rømme fra den ondsinnede fabrikken der han jobber. Spillere må styre Abe forbi et hav av feller og skyteglade sikkerhetsvakter, og forsøke å redde hans medarbeidere på veien.

For å stikke av med et eksemplar går du til spillets Steam-side og trykker på «Spill spillet»-knappen. Det legges da til i spillbiblioteket ditt, og blir ditt til odel og eie. Du trenger ikke installere det på maskinen din for å få det gratis. Oddworld: Abe's Oddysee er gratis frem til 12. mai.

Les mer om og se skjermbilder fra Oddworld: Abe's Oddysee her »

The Flame in the Flood

The Flame in the Flood.
Curve Digital

Butikksiden til Humble Bundle deler ut en litt nyere opplevelse i The Flame and the Flood. Overlevelsesspillet er satt til en elv i et postapokalyptisk USA, der spillere må holde koken i møte med sult, kulde og diverse faretruende dyr.

I Humble-butikken går du til The Flame in the Flood-siden, og finner knappen merket «Add to Cart» på høyre hånd. Deretter må du logge deg inn, eller opprette en ny bruker om du ikke allerede har en, før du får tilsendt instrukser på e-post for å legge spillet til i Steam. The Flame in the Flood er gratis frem til klokken 19:00 lørdag 12. mai.

Les mer om og se skjermbilder fra The Flame in the Flood her »

Peggle

Les også
Anmeldelse: The Flame in the Flood
Peggle.
EA

Origin å spandere spill via sin gratiskampanje, og nå har turen igjen kommet til Peggle. I hjernetrimspillet fra 2007 er målet å sprette kuler slik at de treffer og ødelegger så mange gjenstander på spillbrettet som mulig, før de faller i gulvet.

Akkurat som de andre tilbudene krever dette at du besøker spillets Origin-side, der du trykker på den oransje «Legg til i spillbiblioteket»-knappen. Ved å logge deg inn på siden legges Peggle til i spillbiblioteket ditt, der du kan nyte det så mye du vil i all fremtid. Akkurat hvor lenge Peggle er gratis er uvisst.

Les mer om og se skjermbilder fra Peggle her »

Siste fra forsiden