Peter Jackson produserer Halo-film

På X05-messen kunngjorde Microsoft stolt at de hadde fått mannen bak Lord of the Rings-filmene til å produsere den kommende Halo-filmen.

Vanligvis bryr vi oss ikke så skrekkelig mye om Hollywoods stadige forsøk på å tjene penger på populære spillfranchiser. Vårt fokus er spill, og det finnes nok av filmnettstedet på nettet som kan ta seg av den slags nyheter. Dessuten har filmer basert på spill en stygg tendens til å være enda dårligere enn spill basert på filmer, så vi forstår virkelig ikke hvorfor så mange spillnettsteder kaster seg over alt av informasjon om filmer vi uansett vil være flaue over å se på kino.

Den kommende Halo-filmen kan imidlertid bli bedre enn gjennomsnittet. Nå har nemlig Microsoft kunngjort at mannen bak Lord of the Rings-filmene og det som etter alle solemerker blir julens storfilm, King Kong, også skal få en finger med i spillet i filmatiseringen av Halo. Han vil få rollen som "executive producer" (ikke regissør), sammen med konen hans, Fran Walsh. I tillegg vil Weta Digital og Weta Workshop, som stod for monstrene og effektene i Lord of the Rings-trilogien, gjøre det samme på Halo-filmen.

Peter Jackson forteller selv at han er en spilltilhenger, og at han gleder seg til å bringe Halo-verdenen til storskjermen ved hjelp av alle de hjelpemidlene dagens teknologi kan tilby. Dessuten er både han og Fran spent på de unike utfordringene prosjektet vil tilby, og gleder seg i tillegg til å jobbe sammen med Universal, Fox og Microsoft. Halo-filmen er ventet ferdig til sommeren 2007, og produseres av Mary Parent, Scott Stuber og Peter Schlessel. Vi vet ikke hvem som skal regissere filmen.

Siste fra forsiden