Phantom Dust-nyutgaven slippes denne uken – gratis

Overraskelse!

Microsoft

Relanseringen av Phantom Dust deiser inn i digitale butikker 16. mai, og blir fullstendig gratis på både Xbox One og Windows 10. Den overraskende nyheten ble kunngjort på Twitter natt til tirsdag av markedsføringssjef for Xbox – Aaron Greenberg:

Action-strategispillet fra 2004 har blitt tilpasset for moderne systemer, med blant annet støtte for 4K-oppløsning. Spillet inkluderer også et utvidet flerspillertilbud, som gjør det lettere for venner å spille sammen eller mot hverandre. Code Mystics – utvikleren bak porteringen – har ellers uttalt at spillet vil fungere akkurat likt som originalen.

Phantom Dust kombinerer tredjepersonsskyting med elementer fra samlekortsjangeren. Spillet er satt til en postapokalyptisk verden, der jordas overlevende lider av hukommelsestap. I rollen som Alpha må spillere løse oppdrag og kjempe utallige kamper, i håp om å finne ut hva som har skjedd.

Skulle få nyversjon

Porteringen av Phantom Dust for Xbox One og Windows 10 ble først annonsert på fjorårets E3-messe. I utgangspunktet hadde Microsoft imidlertid planer om å pusse opp spillet fra grunnen, men disse står nå på stedet hvil.

Microsoft jobbet med en nyversjon av Phantom Dust.
Skjermbilde/YouTube

18 måneder etter nyversjonen ble annonsert i 2014 brøt selskapet med utvikler Darkside Game Studios, og en erstatter har så langt ikke dukket opp. I juni 2015 forsikret Greenberg om at utviklingen skulle fortsette, men siden har det vært stille rundt prosjektet.

Denne ukens relansering av originalen kan være Microsofts måte å teste markedet for en helt ny versjon av Phantom Dust. Gjør spillet det bra er det i så fall ikke utenkelig at selskapet vil hente nyversjonen ned igjen fra hylla.

Microsoft skal lansere en ny konsoll senere i år.
Her er spesifikasjonene til Project Scorpio »

Siste fra forsiden