Phantom Dust står fortsatt uten utvikler

Microsoft forsikrer likevel om at spillet ikke er kansellert.

Skjermbilde/YouTube

Action-strategispillet Phantom Dust står fortsatt uten en utvikler, melder markedsføringssjefen for Xbox, Aaron Greenberg. I et intervju med Gamertag Radio fortalte Greenberg at Microsoft utforsker mulighetene for å få laget spillet og forsikret samtidig om at spillet ikke er kansellert.

Han ønsket ellers ikke å si noe om spillet og ga ingen indikasjon på når vi kan vente oss mer informasjon:

– Dette er et prosjekt som, i likhet med mange ting, tar litt lengre tid, og på dette tidspunktet har vi ikke mer å si, uttalte Greenberg.

Brøt med tidligere utvikler

Phantom Dusts fremtid forblir usikker.

Microsoft annonserte nyversjonen av det kortbaserte spillet fra 2005 under fjorårets E3, men bare et halvt år senere avsluttet de samarbeidet med utvikleren for prosjektet, Darkside Game Studios.

I et intervju med Kotaku fortalte tidligere ansatte hos Darkside Games at samarbeidet brøt sammen som følge av uenigheter om spillets budsjett. Etter bruddet gikk både utvikler og spill en usikker fremtid i møte, og få dager senere måtte Darkside Games stenge dørene og si opp alle sine ansatte.

Uten en utvikler spekulerte mange i om Phantom Dust ville bli kansellert, men Microsoft forsikret oss også den gang om at utviklingen av spillet ville fortsette:

– Vi ser frem til å dele flere detaljer rundt spillet når det nærmer seg lansering, meldte en talsperson fra Microsoft til Eurogamer i februar.

Hvorvidt utviklingen vil fortsette der Darkside Games slapp eller begynne på nytt er uvisst.

Microsofts nyeste konsoll blir bakoverkompatibel.
Snart kan du spille Xbox 360-spill på Xbox One »

Siste fra forsiden