Microsoft avslutter samarbeid med Phantom Dust-utvikler

Usikkert hva som skjer med studioet.

YouTube

Under fjorårets E3-konferanse annonserte Microsoft Studios' Ken Lobb at de jobbet med en nyversjon av action-strategispillet Phantom Dust. Nå viser det seg at Microsoft har avsluttet samarbeidet med utvikleren Darkside Game Studios.

Usikkert om utviklingen fortsetter.

I en uttalelse til Eurogamer bekrefter Microsoft at de ikke lenger jobber med utviklerstudioet, samtidig sier de at spillet fortsatt er under utvikling.

– Microsoft jobbet med Darkside Game Studios med utviklingen av Phantom Dust, men vårt jobbforhold er nå avsluttet. Vi har stor respekt for deres studio og deres arbeid i industrien. Selv om vi ikke har noe nytt å dele om Phantom Dust på dette tidspunktet, kan vi bekrefte at utviklingen av spillet fortsetter. Vi ser frem til å dele flere detaljer rundt spillet når det nærmer seg lansering, uttaler en talsperson fra Microsoft.

Usikkerhet rundt kanselleringen

Det originale Phantom Dust fra 2004 er et kortbasert action-strategispill fra Panzer Dragoons-regissør Yukio Futatsugi. Det ble godt mottatt fra både anmeldere og spillere, og har forblitt en obskur kultfavoritt.

Darkside Game Studios har tidligere jobbet med utviklingen av konsollversjonene av Civilization Revolution, Spec Ops: The Line, Bioshock: Infinite og Sunset Overdrive. Phantom Dust var for så vidt deres første egenutviklede spill.

Fra kilder innad i studioet, har studioet stengt dørene og sagt opp alle ansatte med nyhetene om kanselleringen av spillet. Det er usikkert om dette stemmer, ettersom Microsoft uttalte at de ikke har stanset utviklingen av spillet.

– Lederne som hadde sett spillet var veldig imponerte, og senest denne morgenen gav de laget vårt indikasjon på at prosjektet befant seg på stødig grunn, uttalte en kilde innad i studioet til Kotaku.

Ingen vet om Microsoft skal starte utviklingen av Phantom Dust på nytt, eller om de fortsetter der Darkside Game Studios slapp.

Det er ikke enkelt å være spillutvikler.

Nylig kom nyheten at DayBreak Game Company sa opp en antall ansatte »

Siste fra forsiden