Ukens nettutgivelser (uke 22)

Pinsemoro på alle formater

Her er alt fra ekstrembiljard til Wallace og Gromit-eventyr.

Nok en uke er bak oss, og denne gangen kan vi glede oss til en langhelg. Om værmeldingen ikke er like strålende hos deg som den er hos meg, kan du i det minste glede deg over en haug av nye nettdistribuerte spill.

Xbox 360

Wallace & Gromit: Fright of the Bumblebees (Xbox 360, PC).

Vi starter med litt eventyr denne gangen. Wallace & Gromit: Fright of the Bumblebees følger den distré oppfinneren Wallace og den over gjennomsnittet intelligente hunden hans, Gromit. I det første av fire episodebaserte eventyrspill om dette merkelige radarparet blir den vesle byen de bor i slynget ut i kaos etter at forretningsplanene til Wallace slår fryktelig feil. Fright of the Bumblebees introduserer et nytt kontrollsystem for eventyrspill, og lar deg spille både som Wallace og Gromit. Spillet finnes også for PC.

Yosumin (Xbox 360, PC).

Yosumin, fra Square-Enix, er et hjernetrimspill hvor du må lage firkanter ved å klikke på fire fargede dingsbomser av samme farge. Jo større firkantene er, jo mer poeng får du. Spillet har to forskjellige enspillermoduser og mulighet for både lokal og onlinebasert flerspiller. Yosumin har også blitt lansert på PC, og kan lastes ned fra Steam og Big Fish Games (BFG-portalen beskriver spillet som et "match-3-spill", men det er det ikke). PC-versjonen har ikke flerspiller.

PSN

Cellfactor: Psychokinetic Wars (PS3).

På PS3 begynner vi med rask action. Cellfactor: Psychokinetic Wars er et førstepersons actionspill hvor fokuset er på Unreal Tournament-aktige arenakamper. Her kan du benytte deg av både futuristiske våpen eller tankens kraft. Du kan blant annet fly, teleportere deg, bevege deg i superrask hastighet og bruke telekinese for å skade andre spillere ved hjelp av omgivelsene. Spillet kommer med flere moduser, inkludert en enspillerkampanje med 30 solooppdrag og flerspiller for opp til 16 spillere samtidig. Flerspillermodusene er «death match», «capture the flag», «team death match» og «assault».

Inferno Pool (PS3).

Inferno Pool er et biljardspill langt utenom det vanlige. Her får du riktignok spille klassisk biljard (mot dataspilleren eller en venn) om du vil, men fokuset er på flerspillerkamper for opp til fire spillere, der du kan bruke en rekke skitne triks for å ødelegge for motstanderne. Utviklerne lover svært avansert fysikk (som sikrer høy realisme i selve biljardsimulatoren) og heftige spesialangrep som kan brukes for å irritere vettet av motstanderne.

Wii og DSi

Fish'em All (Wii).

Hver av Nintendos nedlastingstjenester har fått ett nytt spill denne uken. På Wiiware har vi Fish'em All, et fargerikt arkadespill der målet er å fange så mange fisk som mulig, samtidig som man prøver å unngå fiender som en drage, en sumopadde og en ninjarotte. Spillet har tre moduser (arkade, utfordring og "fishtris"), og mulighet for sofaflerspiller. Uviklerne lover mye arkadeaktig moro for hele familien.

Les også
Fra dødsbaner til gulløkser
Space Harrier (Virtual Console).

Ukens DSiWare-spill er Artstyle: NEMREM, et hjernetrimspill av den typen som får spillere til å gå av hengslene av frustrasjon. Her må du manipulere spillbrettet slik at fargede brikker havner der de skal, noe som garantert er lettere sagt enn gjort. Til slutt har vi Virtual Console-spillet Space Harrier, en kjent og kjær Sega-klassiker fra åttitallet. Her styrer du en fremtidssoldat på svevebrett, som kjemper seg gjennom en serie lineære 3D-brett fulle av rom-monstre. Dette er den originale arkadeutgaven av spillet.

PC

Delta Force Xtreme 2 (PC).

I tillegg til det allerede nevnte Yosumin! (skroll opp til Xbox 360-avsnittene) har PC-eiere som vanlig fått flere nye spill denne uken. Først ut er Delta Force Xtreme 2, som kan kjøpes fra Direct2Drive (utgiver Novalogic selger det også, men tilsynelatende ikke til oss nordmenn). Delta Force: Xtreme 2 er et taktisk actionspill der mengder av spillere får kjempe mot hverandre i store og åpne utendørsomgivelser. Spillet kan skilte med over 40 store flerspillerkart og fem forskjellige moduser, to enspillerkampanjer bestående av til sammen ti oppdrag og ni samarbeidsoppdrag for opp til fire spillere.

Armed Seven (PC).

Direct2Drive har også fått nok et japansk skytespill (etter forrige ukes lansering av Vulkaiser), Armed Seven. Her er du et medlem av Neo Roland Party, som må bekjempe Gogoh Military Group, utenomjordiske fælinger som har overtatt jorden. Heldigvis har du en høyteknologisk kampdrakt som kan brukes for å ta knekken på fiendene. Som vanlig med denne typen horisontalt skrollende skytespill må du unngå tusenvis av kuler samtidig og drepe alt som beveger seg.

Line Rider: Freestyle (PC).

Du kan også stikke innom Deep Silvers nettbutikk eller et nyrenovert GamersGate for å laste ned Line Rider: Freestyle, en kraftig forbedret utgave av det herlige nettspillet Line Rider. Her må du tegne dine egne utforbakker for en liten mann på et akebrett, og spillet har over 40 utfordringer, redigeringsverktøy som lar deg designe egne utfordringer, samt mulighet til å bare leke seg og lage kule baner (som så kan lastes opp på nettet). Spillet lanseres også på DS og Wii (i butikkene).

Supermarket Management (PC).

Andre ferske PC-spill inkluderer Wedding Dash: Ready Aim Love (hvor du må arrangere bryllup), Youda Marina (hvor du må lage og drive din egen marina) og Supermarket Management (hvor du må drive ditt eget supermarked). Ta også en titt på Good old Games-spillene Haegemonia: Gold Edition (en flott blanding av sanntidsstrategi og imperiebygging i verdensrommet) og Celtic Kings: Rage of War (et sanntidsstrategispill med rollespillelementer).

For flere PC-utgivelser kan du blant annet stikke innom PlayFirst, Big Fish Games, iWin og Reflexive Arcade.

Gratisspill

Tomb of the Aztecs (PC).

Som vanlig tar vi med noen gratisutgivelser helt på tampen. Først ut er Tomb of the Aztecs, et "roguelike"-rollespill i stil med Nethack. Dette spillet bruker imidlertid 3D-grafikk (laget ved hjelp av en raytracing-motor), og er dermed rimelig unikt i forhold til andre spill i denne klassiske sjangeren.

The Gutter (PC).

Deretter har vi "kunstspillet" The Gutter (som ser ut til å være en parodi på The Graveyard, fra The Path-utviklerne Tale of Tales). Her må en uheldig mann forsøke å finne et sted å sove for natten. Trenger du en utfordring kan du teste arkadespillet Constellation Chaos, hvor du kontrollerer en liten astronaut og har en interessant måte å drepe fiender på.

7Million (PC).

Vi kan også nevne MMO-spillet 7Million, som nå er i åpen beta og kan lastes ned gratis. Dette spillet bytter ut orker og alver med glamorøse damer og gentlemanstyver, og leverer et relativt ikke-voldelig gameplay der målet er å bli rik på andres bekostning.

Følger du med på NRK Super-hørespillet Magiens Arv, kan du laste ned et lite arkadespill basert på serien. Det er ikke et offisielt produkt, men laget av seriens forfatter og lagt ut med NRKs tillatelse.

Til slutt får du et par flash-spill: Time Warp (et Guitar Hero/Audiosurf-aktig arkadespill) og Chup (et utfordrende plattformspill).

Det var det for denne gangen, men du kan jo ta en titt på forrige ukes artikkel om du trenger flere spill.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden