Tredje Summer of Arcade avduket

Pisking, skyting, klatring og mer

Nok en gang har Microsoft satt sammen en sommerpakke med spill.

For et par år siden startet Microsoft en årlig tradisjon på sin Xbox Live-tjeneste. Hver sommer slipper de en håndfull lovende titler under merkenavnet Summer of Arcade. Den første sommeren bød på blant annet Braid, mens i fjor fikk vi spill som Trials HD og Shadow Complex.

Klarer ikke laste video

På sin E3-konferanse presenterte Microsoft årets Summer of Arcade-spill, og som vanlig ser det ut til at vi har mye snadder i vente. Årets utvalg består av Lara Croft and the Guardian of Light, LIMBO, Castlevania: Harmony of Despair, Monday Night Combat og Hydro Thunder Hurricane.

Lara Croft and the Guardian of Light

Av disse spillene er det bare Castlevania: Harmony of Despair som ikke har blitt kunngjort tidligere, selv om det har gått rykter om det en stund. Harmony of Despair kan ifølge ryktene spilles av opptil seks stykker samtidig over nettet, og du kan velge mellom helter fra tidligere Castlevania-spill. Mer konkrete detaljer dukker antagelig opp fra Konami i løpet av uka.

Hydro Thunder Hurricane

Lara Croft and the Guardian of Light er en ny vri på det vanlige Tomb Raider-konseptet. Det er et actionfylt arkadespill i fugleperspektiv hvor du løper og skyter deg gjennom ruiner alene eller sammen med en kompis. Trass det økte fokuset på action blir det fortsatt oppgaver som må løses for avansere lengre inn i ruinene.

LIMBO

I Hydro Thunder Hurricane får vi leke oss med motorbåt. Spillet er en oppfølger til det opprinnelige Hydro Thunder fra 90-tallet, og som forgjengeren skal det by på høye hastigheter og fargerike omgivelser. Totalt er det åtte baner lagt til blant annet en tropisk jungel, en moderne storby og en gold fjellkjede. Det kan selvsagt spilles over nettet og har støtte for opptil åtte spillere.

Monday Night Combat

Vakre LIMBO er det første spillet til Playdead Games. Her spiller du en liten gutt i en svart-hvit verden. Det vakre skyggelandskapet er alt annet enn trygt for en liten pjokk, for her lurer det lumske mekaniske feller og uhyggelige monstre. Gutten må hoppe og klatre over hindringer mens han løser oppgaver og unngår å have i uhyrenes klør.

Langt lystigere underholdning blir det i Monday Night Combat, et lagbasert actionspill i tredjeperson hvor fargerike figurer kjemper om penger, berømmelse og publikums gunst i en stor arena. Du slåss enten mot andre spillere eller horder av mekaniske soldater, og seks klasser med ulike egenskaper og våpen står til din disposisjon.

Lever noen av disse opp til høydepunktene fra foregående år? Det finner vi ut neste måned. Alle spillene slippes i løpet av juli, men nøyaktige datoer og priser er ikke offentliggjort ennå.

Les også
Anmeldelse: Limbo

Siste fra forsiden