Feature

Ukens nettutgivelser (uke 19)

Planter, zombier og mengder av biler

Denne uken har det kommet rekordmange nye utgivelser på nettet.

Det er bare få dager siden forrige sak i denne serien, og likevel har vi fått ekstreme mengder spillutgivelser på nettet. Her er det ingen tid å miste, og vi starter som vanlig på konsoll.

Zombie Wranglers (Xbox 360).

Xbox 360

Det har vært en god uke for 360-eiere, med tre ferske Xbox Live Arcade-spill. Vi begynner med Zombie Wranglers, et humørfylt actionspill der du må spille en av fire spesialtrente zombiedrepere og redde nabolaget fra de levende døde. Hver av zombiedreperne har egne, oppgraderbare egenskaper, kraftige våpen og en syk personlighet. Du kan også spille sammen med (eller mot) opp til tre venner, enten på samme konsoll eller over Xbox Live.

Space Invaders Extreme (Xbox 360).

Deretter har vi Space Invaders Extreme, en fullstendig renovert utgave av et av tidenes mest innflytelsesrike spill. Som før må du styre et lite romskip og drepe UFOer, og utviklerne lover en spennende videreutvikling av det enkle gameplayet fra originalen. Presentasjonen har også fått en kraftig overhaling, med lekker retrografikk og en dynamisk bakgrunn som endres i takt med musikken. Ellers får vi nettbasert samarbeidsmodus og konkurransemodus.

Arkanoid Live (Xbox 360).

Space Invaders er ikke det eneste arkadespillet som har fått en nyutgave på Xbox Live Arcade. Det samme har åttitallsklassikeren Arkanoid gjort. I Arkanoid Live må du knuse spillbrettene ved hjelp av en energiball, og spillet kommer med 62 fargerike brett og to monstersjefer som må overvinnes. I tillegg til oppdatert grafikk får vi også samarbeidsmodus for to spillere og muligheten til å konkurrere over Xbox Live.

Rainbow Islands: Towering Adventure (Wii).

Wii og DSi

Wii-eiere får også leke seg med en nyutgave av et klassisk arkadespill. I Rainbow Islands: Towering Adventure må Bub og Bob kjempe seg gjennom syv fargerike omgivelser ved å skyte magiske regnbuer til å ta knekken på fiendene. Disse kan de også klatre på, noe som er nødvendig da målet for hvert brett er å komme helt til toppen før tiden går ut. Spillet har standard historiemodus og utfordrings-modus (der målet er å komme opp så raskt som mulig), og to spillere kan spille samtidig.

Fantasy Zone II (Virtual Console).

Wii-eiere kan også laste ned et nytt Virtual Console-spill, nemlig Fantasy Zone II for Sega Master System. Dette er et søtt og fargerikt sideskrollende skytespill hvor du får større frihet enn det som er vanlig i sjangeren. Ellers har Nintendo gitt ut DSi-spillet A little bit of Magic Made Fun: Deep Psyche, nok en liten samling magitriks fra DS-spillet Magic Made Fun. Denne gangen får vi typiske talltriks hvor du får velge tall, men uansett hvilke tall du bruker får du samme resultat hver gang.

PSN

Les også
Fra Heroes of Newerth til Rocket Knight
Locoroco (PSP).

Med unntak av en spillbar demo av Planet Moon har ikke PS3-eiere fått noen nye spill denne uken. PSP-eiere har imidlertid muligheten til å laste ned fire spill (som også er tilgjengelige på UMD). Disse er det japanske rollespillet Key of Heaven, det supersjarmerende LocoRoco, det taktiske skytespillet SOCOM: Fireteam Bravo 2 og fotballspillet World Tour Soccer 2. En full liste over alt som er kommet på PSN denne uken finner du hos Joystiq.

PC

Plants vs. Zombies (PC & Mac).

Hovedattraksjonen på PC (og Mac) denne uken må sies å være Plants vs. Zombies, et spill som har fått et samlet internett til å hyle som en jentunge som akkurat har fått en regnbuefarget ponni. Her har en gjeng zombier invadert plenen din, og da du selvsagt ikke vil ha zombier på plenen må du bruke plantene dine som forsvar. Hver plante har spesielle egenskaper, og sammen danner de forhåpentligvis et slagkraftig forsvar. I tillegg til femti nivåer i historiemodus får du mengder av minispill og ekstramoduser, og som vanlig fra skaperne av Bejeweled og Peggle får du en svært blankpolert spillopplevelse. Vil du spare penger, kjøper du spillet fra Steam og ikke PopCap selv.

Aztaka (PC).

Det er alltid moro når lovende spill dukker opp fra løse luften (selv om det også er et litt trist tegn på at markedsføringen har gått galt). Et slikt spill er Aztaka, et todimensjonalt actionrollespill med plattformelementer, satt til en verden inspirert av de gamle aztekernes legender. Aztaka har flott grafikk, 21 nivåer, massevis av sideoppdrag og et interessant magisystem. Hvis du synes spillet virker fristende, kan det kjøpes fra Direct2Drive (og som mange Direct2Drive-spill for tiden, inneholder det ingen DRM).

Three Cards to Midnight (PC).

Husker du Tex Murphy-spillene? Skaperne av de herlige eventyrene om den uheldige detektiven Tex er nå tilbake med et nytt spill. Three Cards to Midnight er en blanding av eventyrspill, hjernetrimspill og skjult-objekt-spill, og fokuserer på en dyp og intrikat historie med overnaturlige elementer og flere ulike avslutninger. Her loves vi 7-8 timer med ikke-lineært gameplay, over 80 filmatiske sekvenser, samt profesjonelt stemmeskuespill.

Classic Car Racing (PC).

1C Company er kanskje den største spillutgiveren i Russland, men her i vesten sliter de med å komme seg inn på markedet. Denne uken har de gitt ut seks ferske spill på nettportalen GamersGate, som ikke ser ut til å bli distribuert i butikkene.

Fire av spillene er racingspill, og vi begynner med Classic Car Racing, som vel har et rimelig selvforklarende navn. Her får du 14 klassiske cabrioleter fra førti, femti og sekstitallet, 92 kilometer med vei og "evig sommer ved sjøen".

Streets of Moscow (PC).

Deretter har vi Streets of Moscow, et gateracingspill satt til Russlands hovedstad. Her får vi svi gummi i en realistisk gjengivelse av Moskva, mulighet til å velge egne ruter underveis, en omfattende skademotor og over 25 sportsbiler. Vi får også et rollespillsystem, mulighet for massekollisjoner (da man har glemt å si i fra om billøpene til byens bilførere), politijakter og omfattende flerspillermuligheter.

4x4 Hummer (PC).

Mer eksotisk racing får vi i 4x4 Hummer, hvor du får sette deg bak rattet på en haug av villmarkskjøretøyene til General Motors (inkludert modeller fra GM-eide fabrikker som Cadillac og Saab) og bane deg vei gjennom villmarksområder fra hele verden. Her er det offroad og krabbegir som gjelder, med vanskelige trial-ruter og utfordrende løyper. Spillet er etterfølgeren til 4x4 UAZ Racing.

A.I.M. Racing (PC).

Det mest eksotiske av russernes racingspill er imidlertid A.I.M. Racing, som er et Wipeout-aktig racingspill satt til verden fra de interessante A.I.M.-spillene. Her får du kjøre rakettdrevne svevefartøyer gjennom ville baner, og hvis du ikke klarer å kjøre fra motstanderne dine kan du alltids prøve å sprenge dem i luften i stedet. Spillet har et mesterskap med 50 runder, over 30 fartøyer og mulighet for flerspiller. Du kan også poste poengsummene dine på nettet, for å vise resten av verden hvor flink du er.

7.60: High Calibre (PC).

Fra futuristisk racing hopper vi til latinamerikansk taktikk, i 7.62: High Calibre. I dette Jagged Alliance-inspirerte spillet kontrollerer du en gruppe leiesoldater gjennom en ikke-lineær historie hvor dine valg bestemmer det som skjer. Spillet foregår i sanntid, men har et pausesystem som også gir elementer fra turbaserte taktikkspill. Utviklerne lover over 150 nøyaktig modellerte skytevåpen, over 30 unike leiesoldater og mye taktisk action.

The Tomorrow War (PC).

Det siste av 1C-spillene er The Tomorrow War, et romskipspill som blander Wing Commander-aktig kriging med simulatoraspekter. Her får du ta del i en episk romkrig i en fjern fremtid (basert på bøkene til den russiske forfatteren Alexander Zorich), og et av de mest interessante elementene til spillet er at det simulerer hele solsystemer og lar deg fly ned og lande hvor som helst på enorme planeter. Uheldigvis preges spillets engelskspråklige versjon av at mange av radiobeskjedene ikke fungerer, noe som gjør det veldig vanskelig å følge med på det som skjer underveis i oppdragene. Det er med andre ord lurt å vente på en oppdatering.

Pahelika: Secret Legends (PC).

Etter så mange spill kunne jeg godt tenke meg å skrive at "det var det for PC-eiere denne uken". Men neida. Her er det mye mer, så det er bare å fortsette. Liker du eventyrspill, kan for eksempel Pahelika: Secret Legends være verd en titt eller flere. Dette spillet kommer helt fra India, og er et Myst-aktig eventyr som foregår i de gåtefulle ruinene etter seks tapte sivilisasjoner. Her loves vi mengder av originale og varierte nøtter og en spennende historie.

Altitude (PC, Mac, Linux).

Noen mener tenking er for pyser, og hvis du er en av disse vil du sannsynligvis sette pris på Altitude, et raskt og arkadepreget flyspill for PC, Mac og Linux. Her må du ta kontroll over et lite fly og skyte motstanderne dine ut av luften (for husk: luften er ikke fri for alle). Spillet har en øvingsdel, men hovedfokuset er på flerspiller (hvor opp til 64 spillere kan delta samtidig), og kommer blant annet med flere lagbaserte moduser. Denne helgen er det i tillegg gratis å spille.

Virtual Families (PC, Mac).

The Sims 3 er ute om kort tid, men det har ikke skremt Last Day of Work, som har lansert Virtual Families for PC og Mac. Dette spillet lar deg skape din egen virtuelle familie, og lede dem gjennom gode og onde dager. Spillet kjører i ekte sanntid, og handlingen fortsetter selv når du ikke er til stede. I tillegg samkjøres det med datamaskinens klokke, slik at det er kveld i spillet når det er kveld hos deg. Reflexive Arcade selger spillet billigst.

Mines of Morgoth (PC).

Er du en tilhenger av Roguelike-spill som Nethack? Har du erfaring med Amiga-spillet Moria? I så fall er Mines of Morgoth et spill du bør ha interesse av. Dette er et rollespill i Roguelike-stil, med tilfeldig genererte miljøer, massevis av dybde og variasjon og enkel 2D-grafikk. Dette er ikke et spill for grafikkhorene, men hvis du har latt deg hekte av andre Roguelike-spill bør ikke den enkle presentasjonen være noe problem for deg.

Diver: Check Dive (PC).

Ellers har vi fått et par andre nye utgivelser på GamersGate, som ikke ser ut til å være tilgjengelige andre steder. Diver: Check Dive er et dykkerspill hvor du får dykke i fargerike omgivelser og plage over 50 ulike typer fisk. Little Red Riding Cap er en fargerik og hyggelig versjon av Lille Rødhette, fullstappet av minispill, gåter og oppgaver.

Wandering Willows (PC).

Vi tar også med Wandering Willows denne gangen, da det nylig dukket opp på Big Fish Games og Reflexive Arcade og vi ikke fikk skrevet om det da det opprinnelig ble lansert. Dette er et kritikerrost MySims-aktig eventyr som foregår i en fargerik fantasiverden. Her kan du bli venner med over 40 forskjellige kjæledyr, løse over 150 oppgdrag og finne 200 matoppskrifter.

For flere PC-utgivelser kan du blant annet stikke innom PlayFirst, Big Fish Games, iWin og Reflexive Arcade. Stikk også innom Good Old Games, for retrospillene Chessmaster 9000 og Postal 2: Complete Edition.

Gratisutgivelser

W*H*B (PC).

Som vanlig runder vi av med noen gratis spill. Først ut er en alfa-utgave av AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaAAAAA!!! - A Reckless Disregard for Gravity, et basehoppingspill vi skrev om på første dag her på nye Gamer.no. Her faller du fra store høyder og må forsøke å få så mange poeng som mulig før du forhåpentligvis lander uten å knuse alle bein i kroppen.

I W*H*B får du mindre action og mer hjernetrim. Her må du flytte kuber gjennom labyrintaktige omgivelser Last spillet ned fra skaperens nettsted.

Okkuplektor (PC).

Vi tar også med at resultatene fra cockpit-konkurransen til nettstedet TIGSource er klare. Vinnerspillet ble Enviro-Bear 2000, mens Okkuplektor tok andreplassen. Det har også kommet en ny versjon av Gang Garrison, en 2D-versjon av Team Fortress 2 som ble utviklet for en annen konkurranse på TIGSource.

1C har allerede fått dekket seks spill i denne artikkelen, og jommen må jeg ikke skrive om nok et spill fra det russiske selskapet. De har nemlig lansert et gratis Flash-spill laget for å promotere det avanserte strategispillet Theatre of War 2. Her må du ta over fiendens base ved hjelp av stridsvogner.

Litt nettlesermoro til slutt: Spewer er et sært spill der du navigerer deg rundt ved å spy (rakettspy, tydeligvis), mens Today I Die er et underfundig og sjarmerende hjernetrimspill.

Endelig ferdig! Da tar jeg helg, men du kan ta en titt på forrige artikkel i serien om du vil. Snx, koz og klemz, osv.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden