PlayStation-sjefen går av med øyeblikkelig virkning

Andrew House gir seg etter 27 år i Sony.

Audun Rodem, Gamer.no

Andrew House har forlatt sin stilling som president for PlayStation – offisielt Sony Interactive Entertainment – med øyeblikkelig virkning. Det kunngjorde Sony i en pressemelding denne uken.

Andrew House spilte en viktig rolle under lanseringen av PlayStation 4.
charnsitr, Shutterstock

House overlater toppjobben til John Kodera, som de siste årene har vært visepresident i selskapet. Den tidligere presidenten skal fortsette å sitte i styret ut 2017, for å sørge for en grei overgang, før han legger ut på nye og hittil ukjente eventyr:

– PlayStation har vært en stor del av livet mitt i over 20 år, men nå som selskapet har oppnådd banebrytende suksess virket dette som et flott tidspunkt å lete etter nye utfordringer, forteller House.

Hvorfor han forsvinner så raskt sier pressemeldingen ingen ting om.

Nesten 30 år med Sony

Andrew House begynte å jobbe i Sony i 1990, og jobbet blant annet med markedsføring og kommunikasjon under lanseringen av den opprinnelige PlayStation-konsollen i 1995.

Siden holdt han en rekke stillinger i selskapet, før han i 2011 overtok kapteinsbindet for PlayStation-laget. House spilte en viktig rolle under lanseringen av PlayStation 4 i 2013, som med sine over 70 millioner solgte eksemplarer er den raskest voksende konsollen i PlayStations historie. Han var også med på utviklingen og lanseringen av PlayStation VR-brillene i 2016.

Kodera har nesten like lang fartstid i Sony, der han har vært ansatt siden 1992. Han har blant annet hatt ansvaret for lanseringen av tjenester som PlayStation Vue, PlayStation Video og PlayStation Music, og lover å satse videre på både spill og PlayStations forskjellige nettverkstjenester.

Nå kommer en ny versjon av PlayStation VR-brillene.
Les hva som er nytt her »

Siste fra forsiden