Sony lanserer ny versjon av PlayStation VR-brillene

Den nye utgaven retter blant annet på en plagsom mangel.

Audun Rodem, Gamer.no

Sonys VR-briller har vært på markedet en stund allerede, og nå ser det omsider ut til at brillene får en aldri så liten oppgradering. På den offisielle, amerikanske PlayStation-bloggen har Sony nemlig bekreftet at en ny PlayStation VR-utgave er på vei.

Den nye versjonen av VR-brillene får riktignok ikke den helt store oppgraderingen, men noen praktiske endringer har de likevel fått.

Audun Rodem, Gamer.no

HDR-vennlig prosessorboks

Blant annet får brillene et oppdatert design hvor hodetelefon-kablene blir integrert i selve brillene, og i tillegg vil tilkoblingskabelen bli tynnere og mer «strømlinjeformet». Den lille prosessorboksen som kobler brillene til TV-en og PlayStation-maskinen er også blitt oppdatert og kan nå brukes til å videreformidle HDR-signaler.

Det dette betyr i praksis er at man ikke lenger trenger å koble fra boksen dersom man skal bruke PlayStation 4-maskinen til å se på HDR-innhold på TV-en, slik man måtte tidligere. Denne litt irriterende «feilen» kom frem allerede før lanseringen av brillene.

Ellers kan Sony bekrefte at den nye versjonen er fullt ut bakoverkompatibel med innholdet til den eksisterende versjonen av brillene, noe som må sies å være en selvfølge. Utover dette ser selve spesifikasjonene ut til å bli de samme som før.

Den nye versjonen av PlayStation VR-brillene er foreløpig kun omtalt på de amerikanske nettsidene, og mer informasjon om den amerikanske lanseringen vil komme på et senere tidspunkt. Det er ennå uvisst når vi vil få vite mer om det europeiske slipptidspunktet.

VR-versjonene av både Skyrim, Doom og Fallout 4 har nå fått datoer »

Siste fra forsiden