PlayStation 4 kan ikke vise HDR-bilder hvis PlayStation VR er tilkoblet

Vil du ha bedre kvalitet på TV-en må du plugge ut VR-brillene.

Sony

PlayStation VR er nå bare en drøy uke unna, men akkurat på tampen av lanseringen har Sony avslørt en litt kjedelig detalj for eiere av High Dynamic Range (HDR)-TV-er som planlegger å gå til innkjøp av VR-systemet.

I en lang liste med spørsmål og svar rundt PlayStation VR, som ble offentliggjort på mandag, kom det nemlig frem at PlayStation 4 ikke har mulighet til å vise HDR-bilder på TV dersom man har VR-brillene tilkoblet.

Støtter 4K, men ikke HDR

Du får med mange nye ledninger når du kjøper PlayStation VR.
Sony

Problemet ligger i PlayStation VRs eksterne prosessorenhet, som splitter skjermsignalet fra konsollen til både TV-en og VR-brillene. Den lille boksen lar andre se på TV det du opplever gjennom VR-brillene, samtidig som den tilbyr muligheten til å la brillene forbli tilkoblet mens du spiller vanlige PlayStation 4-spill eller ser video på konsollen.

Ifølge Sony støtter denne prosessorenheten både standard 1080p-signaler og 4K-oppløsning, men HDR-signaler støttes av en eller annen grunn ikke. Hver gang man ønsker å bytte mellom VR og HDR må man derfor bort til TV-en for å koble om konsollens HDMI-kabel.

For de mange av oss som ikke har HDR-TV-er vil ikke dette by på noen problemer, men det skurrer litt med Sonys nylige satsning på bildemodusen.

Under forrige måneds PlayStation Meeting-konferanse kunngjorde konsollgiganten at samtlige PlayStation 4-modeller – Pro, Slim og den opprinnelige konsollen – skulle få støtte for HDR. Hvorfor selskapet nå tilsynelatende går bort fra bildemodusen med PlayStation VR-brillene er uvisst.

PlayStation VR lanseres den 13. oktober.

PlayStation VR får åtte demoer inkludert i pakken.
Lar deg prøve spill som Driveclub VR og EVE: Valkyrie »

Siste fra forsiden