PlayStation TV kommer til Europa i november

Vi får med tre spill på kjøpet.

PlayStation TV er ganske liten.
Sony

At Sony satser hardt på det digitale markedet eksemplifiseres vel ikke bedre enn med PlayStation TV. Den lille boksen – kjent som PS Vita TV da den ble annonsert i fjor høst – kan kobles til TV-en, og lar deg spille PS Vita-spill i tillegg til å åpne for bruk av diverse strømmetjenester. Du kan også strømme video fra en PlayStation 4 til den lille boksen, slik at du kan spilel på en annen TV i huset om den med PlayStation 4-konsollen er opptatt.

Stapp inn alt du vil.

Til nå har strømmeboksen kun vært tilgjengelig i Japan, mens vi har visst at innbyggerne i hamburgerland får tilgang 14. oktober. For oss europeere har det dog vært knyst om når boksen havner under tittekassa – frem til nå.

PlayStation TV kommer til Europa 14. november. Prisnivået ligger på 99 euro, noe som sikkert betyr at vi i Norge må ut med om lag en tusenlapp for duppedingsen. Med på kjøpet får man tre spill, Worms Revolution Extreme, Velocity Ultra og OlliOlli. Det er ikke kjent om det følger med en kontroller på kjøpet, men enheten er kompatibel med DualShock 3 og 4.

I konkurranse med Apple TV og Google Chromecast

PS Vita TV er den minste PlayStation-enheten på markedet så langt, med et mål på 6 centimeter i lengde og 10 centimeter i bredde. Enheten har porter for USB 2.0, HDMI som støtter 720p, 1080i, og 480p, Ethernet, samt minnekortinnganger for PS Vita-minnekort og -spill.

At enheten går i strupen på Apple TV og Google Chromecast er ganske tydelig. Den vil kunne gjøre mye av det samme, men med et spillfokus skiller den seg likevel fra konkurrentene.

Når strømmetjenesten PlayStation Now lanseres vil man også kunne bruke PlayStation TV til å spille disse spillene. Fra før av vet vi at Storbritannia får tilgang neste år, mens vi må vente enda litt lenger.

PlayStation TV lover mye gøy. (Video: Sony Computer Entertainment)

Siste fra forsiden