Politiske intriger i verdensrommet

The Last Federation er et strategispill utenom det vanlige.

Arcen Games

The Last Federation er det neste spillet fra A.I. War-skaperne Arcen Games. Utvikleren, som har vært innom alt fra gudespill til postapokalyptisk overlevelse i løpet av de senere årene, jobber denne gangen med et nytt rombasert strategispill. Men, som vanlig med spill fra Arcen Games, er spillet litt annerledes enn en først skulle tro.

Du spiller nemlig en enkelt person, i et univers befolket av mektige, uavhengige fraksjoner. Ditt mål er å få dem til å slå seg sammen i én federasjon, og på den måten bringe fred til universet. Men siden du kun har ett skip kan du ikke tvinge dem til å gjøre som du vil.

Få de andre til å gjøre som du vil

Utviklerne har nylig lansert denne én time lange videoen fra spillet.

I stedet må du drive politikk og diplomati, og manipulere både individuelle planeter og hele imperier til å gjøre som du vil. Politiske avtaler på bakrommet og innleid hjelp fra kriminelle bander er noen av virkemidlene dine, men du kan også ty til våpen.

Romskipet ditt er et stort slagskip med avanserte våpensystemer som de andre fraksjonene ikke har tilgang på. Om du bruker det riktig, for eksempel som tungen på vektskålen i en kamp mellom to andre fraksjoner, blir det et svært viktig instrument.

Kamp kan utspilles i sanntid, som i et taktisk strategispill. Men du kan også velge en tekstbasert modus der du må ta viktige valg, uten tidspresset fra sanntidsmodusen.

Kamp i rommet. (bilde: Arcen Games).

Handlingen foregår i et simulert solsystem styrt av avanserte systemer, og om du ønsker det kan du bare lene deg tilbake og se hvordan imperiene kjemper dynamisk mot hverandre. Spillet har åtte raser, hver med sin egen personlighet og unike politiske system.

The Last Federation skal etter planen lanseres i april, for Windows, MacOS og Linux (Ubuntu). Spillet vil distribueres DRM-fritt på Steam – det vil si at du laster det ned via Steam, men at det godt kan kjøres uavhengig av Steam, og at spillfilene også kan brukes på maskiner som ikke har Steam installert.

Dette blir forøvrig ikke det eneste dynamiske romstrategispillet som lanseres før sommeren. Kritikerroste Distant Worlds dukker nemlig opp i ny utgave i mai.

Siste fra forsiden