Prey har fått slippdato

Kommer like før nasjonaldagen.

I en pressemelding forteller Bethesda at Prey slippes 5. mai, til Xbox One, Windows og PlayStation 4.

Prey utvikles av Austin-delen av Arkane Studios, og skal være utviklet av den ene halvdelen av utviklingsteamet som sto bak Dishonored. Den andre delen av teamet jobbet med Dishonored 2, som høstet positiv omtale fra oss da det ble sluppet i fjor høst.

Prey (2017).
Bethesda

Med seg på teamet har utviklerne blant annet Chris Avellone, som er godt kjent i rollespillsegmentet for å ha skapt historiene i spill som Planescape: Torment, Fallout: New Vegas, og nå nyligst Pillars of Eternity.

Selv om det kan virke sånn på overflaten, har spillet minimalt å gjøre med Prey eller kansellerte Prey 2.

– Prey er ikke en oppfølger, det er ikke en nyversjon, det har ingen tilknytning til originalspillet. Du må se på dette som en helt ny begynnelse for serien, forteller Arkane Studios-sjef Raphael Colantonio.

Det er altså ingenting igjen her av Prey 2 – spillet Human Heads jobbet med frem til det plutselig forsvant fra søkelyset i 2012. Vi hørte dog murringer om at Arkane var satt på prosjektet allerede for tre år siden.

Fremtiden

I Prey 2 befinner vi oss i året 2032, og vi får ta kontrollen over en kar ved navn Morgan Yu. Morgan er en del av et forskningsprosjekt av den tvilsomme sorten som kan forandre menneskeheten for alltid. Noe går selvsagt galt, og Talos 1, romstasjonen man bor på, blir angrepet og forsøkt tatt over av noen skumle romvesen.

Ved hjelp av våpen, verktøy, kløkt og Morgans psykologiske egenskaper må man kjempe mot disse mystiske romvesenene, og komme til bunns i hemmelighetene som skjuler seg i romstasjonen.

Arkanes forrige spill kom så sent som i høst.
Dishonored 2 er et markant steg framover på alle områder »

Siste fra forsiden