Prey 2 er kansellert, ett år etter ryktene om drama bak kulissene

Det rykteomspunne spillet ble aldri godt nok for Bethesda.

Over og ut for Prey 2.
Bethesda

Det merksnodige dramaet rundt Prey 2 har nok med tiden nesten blitt mer kjent enn spillet i seg selv. Oppfølgeren til 2006-spillet Prey ble først annonsert i 2011, men etter hvert som informasjonsflyten tørket inn ble det tydelig at utviklingen ikke gikk som smurt.

Nei, du får ikke finne ut hvem denne duden er.

Nå har Bethesda bekreftet en gang for alle at spillet er kansellert.

– Det var et spill vi hadde tro på, men vi følte aldri at det ble bra nok – vi så ikke for oss at det kunne lykkes om vi fullførte det, fortalte Bethesdas nestleder, Pete Hines til CNET, under PAX Australia.

At Human Head Studios ikke lenger jobber med det burde være en selvfølge, men Hines velger også å understreke dette. Antageligvis på grunn av de mange ryktene har flydd veggimellom de siste årene.

Det kan også hende at ordvalget er gjort for å åpne for at et spill kalt Prey 2, laget av et annet studio, kan dukke opp i fremtiden. For eksempel spillet Arkane Austin ryktes å jobbe med.

Dramasuppe

Sagaen om Prey 2 er fylt til randen av rykter og antagelser, og det er vanskelig å vite hva som er sant og ikke. At spillet ble påbegynt av utvikleren Human Head Studios vet vi, men etter det blir det mer diffust. Da Bethesda på et tidspunkt fjernet spillet fra sine nettsider i 2012 begynte ballen å rulle.

Prey 2 har en dramatisk historie bak seg.

Ryktene som fløt omkring rundt den tiden tydet på at Bethesda hadde sluttet å jobbe med utvikler Human Head Studios, og at utvikleren skal ha vært i klinsj med utgiverleddet over uenigheter om arbeidskontrakten. Det ble da hevdet at Human Head Studios la ned arbeidet allerede i november 2011 i håp om å få til bedre betingelser, uten at det noen gang ble bekreftet. Da forhandlingene gikk i vasken skal Bethesda ha sett seg om etter andre muligheter.

I 2013 la nettstedet Kotaku ut brevvekslinger som skal ha funnet sted mellom ansatte i Dishonored-utvikleren Arkane Studios som tydet på at de hadde fått i oppgave å jobbe med spillet, men Bethesda og Arkane benektet begge dette.

I fjor skrev vi også om hvordan tidligere Human Head-ansatte Jason Blair hevdet at spillet var så og si ferdig, men at Bethesda holdt det igjen på grunn av intern politikk.

– Det var smålig, og potensielt ulovlig uttalte han på Twitter.

Nå er altså det hele uansett over, men vi kan håpe at vi en gang i fremtiden får høre hva som egentlig skjedde med det lovende prosjektet.

Spillet var faktisk så godt i gang at vi fikk se det i aksjon for noen år siden.
Den gang virket Prey 2 lovende, men langt fra en klokkeklar salgsvinner »

Slik så Prey 2 ut tidlig i utivklingen.

Siste fra forsiden