– Prey 2 var et fullstendig spill

Nye murringer om smålig drama i kulissene bak det gåtefulle prosjektet.

Like før helgen skrev vi en om et rykte som påstår at Dishonored-utvikleren Arkane Studios hadde tatt over Prey 2-tøylene. I lang tid har det etterlengtede prosjektet blitt gjemt i skyggene, og ingen vet egentlig helt hva som foregår.

I helgen tok Jason Blair bladet fra munnen og slengte ut en del ny info på mikrobloggnettstedet Twitter. Blair jobbet tidligere som narrativdesigner for Prey 2-utvikler Human Head Studios, og virker å være oppgitt over ryktene og situasjonen.

Hva i alle dager skjedde med Prey 2.

– Dette ryktet om Prey 2 og Arkane gir nytt liv til mange gamle løgner. Jeg har vært stille om alt dette i lang tid, men klarer ikke holde meg lenger, kvitret Blair.

– Smålig og potensielt ulovlig

Den forsmådde designeren jobbet på Prey 2 mellom juni og desember i 2011 ifølge hans LinkedIn-profil. Oppsiktsvekkende nok hevder han at prosjektet var så å si komplett da det ble lagt på is.

– Det som skjedde med Prey 2 var, fra mitt ståsted, basert i intern politikk. Det var smålig, og potensielt ulovlig, forteller han.

Det er utgiver Bethesda som anklages for å ha klusset til prosjektet. I fjor fjernet de prosjektet fra sine nettsider, og fortalte at de ikke kom til å snakke om spillet på en stund. Siden den gang har vi ikke hørt et knyst fra utgiveren.

Tidligere ansatte i Human Head Studios har dog ikke forholdt seg like stille, og har mumlet diverse detaljer om sure forhold mellom utvikleren og utgiveren.

Vi likte et vi så av Prey 2 i 2011.

Vi tok kontakt med Bethesda for å gi de muligheten til å svare på de sterke beskyldningene fra Jason. L. Blair. Siden det er ganske alvorlige påstander Blair kommer med, bestemte vi oss for å gi utgiveren god tid på å formulere et motsvar. De valgte likevel å ikke benytte seg av tilsvarsretten.

Prey 2 ble opprinnelig annonsert for Windows, Xbox 360 og PlayStation 3.

Les også: Vi fikk se Prey 2 i 2011. Les vår sniktitt. Les også: Intervju med utviklerne bak Prey 2

Siste fra forsiden