– Arkane utvikler Prey 2

Spillnettstedet Kotaku har fått tak i ytterligere bevis.

Historien rundt Prey 2 er mildt sagt merkelig. Spillet ble vist frem som et ambisiøst og unikt åpen verden-spill fra Human Head Studios, før utgiveren Bethesda plutselig sluttet å snakke om det. I ettertid har det kommet frem rapporter om at spillet var så og si ferdigutviklet da Bethesda la det på is, og at det var politikk som førte til kanselleringen, ikke spillets kvalitet.

– Det som skjedde med Prey 2 var, fra mitt ståsted, basert i intern politikk. Det var smålig, og potensielt ulovlig, har den tidligere Human Head-ansatte spillutvikleren Jason Blair sagt.

Bethesda har holdt seg helt tause om situasjonen, men én ting de har benektet er at det nå er det Austin-baserte studioet til Dishonored-utvikler Arkane som jobber med Prey 2. Rapporter om dette dukket opp i mai, men Bethesdas markedsføringssjef Pete Hines var raskt ute med å avfeie ryktene:

– Nei. Vi aner ikke hvor dette kommer fra. Human Heads Prey-ting er Human Heads Prey-ting. Arkane er et annet sted, og de gjør deres ting, og det skal de fortsette med. Vi vil være klare til å snakke om det når lanseringen kommer nærmere, sa han til nettstedet Rock, Paper, Shotgun.

Det virker svært usannsynlig at vi noensinne får oppleve Human Heads visjon for Prey 2.

Senest denne uken støttet Arkane-sjef Raphael Colantonio opp om Hines, og sa at han ikke aner hvor ryktet om at de jobbet med Prey 2 kommer fra i et intervju med samme nettsted.

Villedende informasjon fra Bethesda og Arkane?

Nå har imidlertid Kotaku, som var nettstedet bak «ryktene» i mai, fått hendene i det som skal være interne e-poster. Disse forteller en helt annen historie. I en e-post datert mai, som skal være fra Raphael Colantonio og sendt til utviklerstaben i Arkane, bekrefter han at studioet har fått i oppdrag å lage Prey 2, og han skriver at det vil være «en spirituell oppfølger til System Shock». Noen dager senere hadde Kotaku publisert sin historie, og Colantonio skal ha sendt følgende beskjed i en e-post til sine ansatte:

Fra åpen verden-spill til System Shock-oppfølger?

– Nå som nyheten er ute kommer vi til å bli kontaktet av en mengde forpulte pressesniker som vil vite mer. Vær så snill å ikke svar på noen av spørsmålene deres.

Ifølge Kotakus kilder planlegger ikke Arkane å bruke noe av materialet Human Head laget i forbindelse med deres utgave av Prey 2. Kotaku skriver også at spillet er under utvikling i Austin-studioet til Arkane, mens det franske studioet jobber med Dishonored 2. Kotaku vil selvsagt ikke røpe hvem kildene deres er, men er tydeligvis overbevist om at de har rett. Da de ble bedt om å kommentere situasjonen ga Bethesda følgende svar:

– Vi snakker ikke om hva Arkane jobber med, og vi har ingen ny informasjon å dele om Prey 2.

Andre nettsteder, inkludert Eurogamer, har forsøkt å få utdypende kommentarer fra Bethesda uten å lykkes.

Les også: Intervju med Human Head Studios om deres versjon av Prey 2
Les også: Vår sniktitt på Prey 2

Les også
Sniktitt:

Siste fra forsiden