Prey 2 lever fremdeles

Bethesda har ikke kansellert romvesenjakten.

Nå på vårparten har ryktene gått om at skytespillet Prey 2 aldri kommer til å se dagens lys.

Det ble hevdet at spillet, som henter inspirasjon fra både Mass Effect-serien, Blade Runner og Mirror's Edge, var kansellert fra utgiver Bethesda, blant annet fordi Bethesda avlyse de planlagte visningen av spillet på årets Game Developer's Conference-messe.

Kvalitetsproblemer

Nå har Bethesda avkreftet kanselleringen. Samtidig legger de til at spillet er utsatt og at det ikke blir sluppet i løpet av året, slik det opprinnelig var planlagt.

I en uttalelse som ble sendt ut til pressen, skriver Bethesda at grunnen til denne forsinkelsen er at utviklingen av spillet ikke har hatt en god nok progresjon det siste året og at spillet foreløpig ikke tilfredsstiller Bethesdas kvalitetskrav.

Ifølge kilder Shacknews har snakket med, ligger det mer bak enn som så.

Uenigheter om betingelser

Utvikleren bak Prey 2, Human Head Studios, skal nemlig ikke være fornøyde med kontrakten de hr med ZeniMax, Bethesdas moderselskap. Kilden hevder at studioet la ned arbeidet allerede i november, i et forsøk på å forhandle seg frem til en mer lukrativ avtale.

En stor andel av staben skal ha blitt permittert, i påvente av at ZeniMax skulle tilby bedre betingelser, noe det også så ut som de kom til å gjøre frem til januar i år. Da stoppet alle samtaler opp, og frem til 2. mars hadde ingen blitt kalt inn igjen.

Etter dette hadde Shacknews' kilde ikke tilgang på førstehåndsinformasjon, og kan ikke uttale seg om hvordan ståa er nå.

ZeniMax har ikke ønsket å kommentere påstandene, men henviser heller til Bethesdas offentlige uttalelse om utsettelsen.

Les også: Slik blir Prey 2

Siste fra forsiden