Pris på Xbox Live 360 offentligjort

Microsoft har nå kunngjort hva det vil koste norske brukere å spille Xbox 360-spill over nettet.

Neste generasjon av Xbox Live vil være tilgjengelig allerede denne julesesongen, og som vi har fortalt tidligere vil alle Xbox 360-eiere få tilgang til Xbox Live Silver uten kostnad (det kreves imidlertid at du har en harddisk eller minnebrikke samt bredbåndoppkobling). Med Xbox Live Silver kan du opprette din egen onlineprofil, sende og motta tekst- og stemmemeldinger og kommunisere i sanntid med andre brukere.

Du vil også få tilgang til Xbox Live Marketplace, hvor spillrelatert innhold som trailere, demoer, nye nivåer, nye karakterer og nye våpen kan lastes ned. Dessuten får du tilgang til Xbox Live Arcade, hvor du kan laste ned en rekke små og store spill. Noe nedlastbart innhold vil være gratis, mens andre ting vil koste penger.

Hvis du i tillegg ønsker å bruke internett til det det ble oppfunnet for (eller i det minste burde ha vært oppfunnet for), nemlig å spille mot andre, må du kjøpe Xbox Live Gold-medlemskap. Da får du tilgang til alt det overnevnte, samt omfattende flerspillermuligheter og eksklusive privilegier og belønninger på Xbox Live Marketplace.

Hvis du ønsker å abonnere på Xbox Live Gold i en måned må du betale 59 kroner. Tre måneder koster 159 kroner, mens et årsabonnement koster 499 kroner. Det er med andre ord ikke særlig stor tvil om hva du bør gå for hvis du ønsker å spare penger, men det er godt å se at folk får muligheten til å kun abonnere for kortere perioder om de ikke er helt sikre på hvor mye de kommer til å bruke Xbox Live Gold.

Et problem for mange i forhold til dagens Xbox Live er at betalingssystemet krever kredittkort. Dette kravet blir nå fjernet, og du kan kjøpe abonnement ved hjelp av kontanter eller eventuelle andre metoder i butikker som selger Xbox 360. Naturligvis kan du fortsatt bruke kredittkort om du ønsker det.

Siste fra forsiden