Little Nightmares
Little Nightmares (Bilde: Bandai Namco)

Prøv en uhyggelig smakebit av Little Nightmares

Se hvilke mareritt som venter i det kommende plattformspillet.

I forbindelse med Halloween har Tarsier Studios lansert en uhyggelig smakebit på sin kommende plattformgrøsser, Little Nightmares. Via spillets nettsider kan man prøve en interaktiv demonstrasjon, der målet er å hjelpe ungjenta Six med å komme seg helskinnet gjennom et kjøkken fra helvete.

Kokken er en av de fæle skapningene du må komme deg forbi.
Kokken er en av de fæle skapningene du må komme deg forbi. Bilde: Bandai Namco

I stedet for å gi spillere full frihet til å utforske byr demoen på et par forskjellige valg i hvert område man kommer til. Valgene du tar utspilles som filmsekvenser, der Six prøver så godt hun kan å gjøre det hun får beskjed om. Det går imidlertid ikke alltid etter planen, og ukloke valg ender ofte i tragedie.

Første selvstendige prosjekt

Little Nightmares er det første selvstendige prosjektet fra svenske Tarsier, som i snart ti år har bidratt med utviklingshjelp på spill som Little Big Planet og Tearaway Unfolded. Spillet ble opprinnelig annonsert under navnet Hunger i 2014, men fikk nytt navn da Bandai Namco ble med som utgiver i august i år.

Ifølge Tarsier representerer Little Nightmares på mange måter det å vokse opp i en stor verden, der man kan gå fra å leke og ha det gøy ett øyeblikk til å være livredd det neste.

Se traileren for Little Nightmares. (Video: PlayStation)

I denne ugjestmilde verdenen møter vi ni år gamle Six, som blir kidnappet og tvunget til å arbeide på undervannshotellet The Maw. En dag får hun muligheten til å unnslippe sine grusomme kidnappere, men veien til frihet er full av farer og dødelige puslesekvenser:

– [Six] er bare et helt normalt barn som sitter fast i det verste stedet du kan tenke deg, og du har lyst til å få henne ut. Det får du til ved å gjøre det barn gjør best – ved å gjemme deg og snike deg rundt, samt ved å se verden på en annen måte enn voksne, forteller utvikleren.

Little Nightmares kommer til PC, PlayStation 4 og Xbox One i løpet av våren 2017.

Fans av grøsserspill får snart mer å glede seg over.
Neste måned kommer tre Amnesia-spill til PlayStation 4 »

Kommentarer (1)

Forsiden akkurat nå

Til toppen