Prøv en uhyggelig smakebit av Little Nightmares

Se hvilke mareritt som venter i det kommende plattformspillet.

Little Nightmares
Bandai Namco

I forbindelse med Halloween har Tarsier Studios lansert en uhyggelig smakebit på sin kommende plattformgrøsser, Little Nightmares. Via spillets nettsider kan man prøve en interaktiv demonstrasjon, der målet er å hjelpe ungjenta Six med å komme seg helskinnet gjennom et kjøkken fra helvete.

Kokken er en av de fæle skapningene du må komme deg forbi.
Bandai Namco

I stedet for å gi spillere full frihet til å utforske byr demoen på et par forskjellige valg i hvert område man kommer til. Valgene du tar utspilles som filmsekvenser, der Six prøver så godt hun kan å gjøre det hun får beskjed om. Det går imidlertid ikke alltid etter planen, og ukloke valg ender ofte i tragedie.

Første selvstendige prosjekt

Little Nightmares er det første selvstendige prosjektet fra svenske Tarsier, som i snart ti år har bidratt med utviklingshjelp på spill som Little Big Planet og Tearaway Unfolded. Spillet ble opprinnelig annonsert under navnet Hunger i 2014, men fikk nytt navn da Bandai Namco ble med som utgiver i august i år.

Ifølge Tarsier representerer Little Nightmares på mange måter det å vokse opp i en stor verden, der man kan gå fra å leke og ha det gøy ett øyeblikk til å være livredd det neste.

Se traileren for Little Nightmares. (Video: PlayStation)

I denne ugjestmilde verdenen møter vi ni år gamle Six, som blir kidnappet og tvunget til å arbeide på undervannshotellet The Maw. En dag får hun muligheten til å unnslippe sine grusomme kidnappere, men veien til frihet er full av farer og dødelige puslesekvenser:

– [Six] er bare et helt normalt barn som sitter fast i det verste stedet du kan tenke deg, og du har lyst til å få henne ut. Det får du til ved å gjøre det barn gjør best – ved å gjemme deg og snike deg rundt, samt ved å se verden på en annen måte enn voksne, forteller utvikleren.

Little Nightmares kommer til PC, PlayStation 4 og Xbox One i løpet av våren 2017.

Fans av grøsserspill får snart mer å glede seg over.
Neste måned kommer tre Amnesia-spill til PlayStation 4 »

Siste fra forsiden