PS3-hack bekreftet

Men hva det egentlig betyr vet ingen ennå.

Vi skrev forleden om hackeren "Geohot" som kom med noen svært sterke påstander via bloggen sin. Hackeren påsto nemlig å ha klart det "umulige": Å hacke Sonys Playstation 3. Selv om skepsisen var stor, var det likevel en viss troverdighet i påstanden, den samme hackeren var nemlig i sin tid den første som knakk Apples Iphone i 2007.

Det som fikk mange til å tvile var at Geohot ikke vil legge ut noen faktisk bevis på at han hadde klart bragden, men etter det vi antar har vært ei lang natt, har hackeren nå sluppet konkrete bevis.

I svært korte og forenklede trekk dreier hacken seg om å skaffe seg tilgang til PS3-ens HV, eller Hypervisor. HV-en kan beskrives som en svært sofistikert maskinvarekode som ligger i roten av PS3-en og er åpenbart ikke ment å være tilgjengelig for andre enn Sony og IBM (systemet brukes forøvrig også i Xbox 360).

Tiltenkt å fungere som ei slags vaktbikkje for å stoppe angrep mot systemet, har HV-en tilgang til både konsollens maskinvare og operativsystem. Det er ved å snu dette systemet mot seg selv eller kanskje mer korrekt, å ri på ryggen til HV-en, at Geohot nå har klart å få tilgang til både PS3-ens prosessor og minne, noe som ifølge hackeren selv gir ham full kontroll over systemet.

For de teknisk interesserte kan denne artikkelen være verdt en titt, her forklares det i detalj hvordan hacken fungerer og hvordan den antageligvis kan/vil bli stoppet av Sony/IBM.

Flere ymse nettgrupper har nå bekreftet at hacken virker å være genuin, og antageligvis sitter det i skrivende stund mang en nerd foran en PC i et forsøk på å videreutvikle hacken. For selv om hacken riktignok gir full tilgang til PS3-en, er det dermed ikke gitt at vi automatisk vil se piratkopierte spill eller lignende med det første.

Det er ennå ingen som vet hva hacken kan brukes til, men folk flest antar (og noen få dessverre, håper) at et felles mål for lyssky datanerder vil være å kjøre et piratkopiert spill på PS3-en.

Analysene og spekulasjonene er allerede mange, og det vil nok skje svært mye rundt Sonys kjæledegge i tiden framover. Vi lover å holde deg oppdatert.

(Kilde: blogspot.com)

Siste fra forsiden