– PS3 tar igjen Xbox 360

Analytiker kikker inn i krystallkula, til stor glede for Sony.

Xbox 360 selger kanskje langt bedre per uke enn PlayStation 3 i USA, men i resten av verden er situasjonen motsatt. Det skriver GameSpot.

Denne godbiten er i vinden.

Selv om Microsofts konsoll fikk et års tjuvstart, er det jevnt når det gjelder salg. Ut september hadde det totalt blitt solgt 44,6 millioner Xbox 360 og 41,6 millioner PS3-maskiner.

Spillanalytiker Jesse Divnich forventer at maktbalansen bak Wii skal snus, og at PS3 vil ta salgsledelsen foran sin amerikanske konkurrent.

– På verdensbasis vil Sony ta ledelsen fra Microsoft, antagelig mot slutten av 2012, sier Divnich til Industry Gamers.

I Nord-Amerika er det imidlertid litt mer utfordrende for kraftkonsollen:

– Nord-Amerika er tøffere, her øker bare Microsofts ledelse. Jeg vet ikke om PS3 noen gang vil ta igjen Xbox 360 her. Kanskje i 2014? 2016? Vi vet at PS3 har gode forutsetninger for et langt liv med sin Blu-ray, som PS2 hadde med DVD-avspilling. Men nå får man konkurranse fra det digitale markedet, og det spørs om PS3 vil leve like lenge som forgjengeren.

Det understrekes likevel at det ikke hjelper å selge mange konsoller om ingen kjøper spill til dem. Så lenge folk handler godt med spill mener Divnich at det spiller liten rolle om du er nummer to eller tre på konsollsalgslista.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden