PS3 kåret til årets plattform

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Året nærmer seg slutten, og tiden er kommet for oppsummeringer og tilbakeblikk. I den forbindelse har kritikk-nettstedet Metacritic.com utarbeidet lister over de beste plattformene i spillåret 2009 på bakgrunn av spillenes gjennomsnittskarakterer hos anmeldere.

PS3 til topps

Playstation 3 har som kjent hatt en litt treg start etter lanseringen, men takket være flere sterke og eksklusive spilltitler i 2009, klatrer Sonys konsoll til topps på årets liste.

Uncharted 2 bidro sterkt til et godt spillår for PS3
Uncharted 2 bidro sterkt til et godt spillår for PS3

PS3-spill som Uncharted 2, Killzone 2, God of War-collection, Demon's Souls og Wipeout HD Fury er nemlig blant de spillene med høyest poengsum hos Metacritic i 2009. Dermed kommer PS3 totalt sett best ut, selv om Xbox 360 faktisk hadde flere titler i den øvre delen av poengskalaen.

Særlig har Uncharted 2, som er et av de mest kritikerroste spillene gjennom tidene, hjulpet konsollen dette året.

I tillegg har PS3 flere populære titler som den deler med andre plattformer, slik som Call of Duty: Modern Warfare 2, Batman: Arkham Asylum, Street Fighter IV og FIFA 10.

Metacritics plattform-toppliste for 2009:
1. Playstation 3
2. PC
3. Xbox 360
4. PSP
5. Nintendo DS
6. Wii

Flere detaljer finner du på Metacritic.com.

(Kilde: Metacritic, via CVG)

Kommentarer (68)

Forsiden akkurat nå

Til toppen