Quake Champions blir gratis å spille

De som ønsker kan imidlertid betale for å få tilgang på flere figurer.

Bethesda

Når arenaskyteren Quake Champions lanseres senere i år blir det som et såkalt «free to play»-spill, har utvikler id Software bekreftet. Alle som vil får laste ned og spille det helt gratis, men de som ønsker kan også betale for å få tilgang på mer innhold.

Nyx er blant heltene man må kjøpe.
Bethesda

Det er Polygon som melder om Quake Champions' forretningsmodell, som ble avslørt i et intervju med spillets kreative leder, Tim Willits. Han forklarte at de som spiller gratis får tilgang på én spillbar helt, mens de som betaler kan bruke samtlige figurer spillet har å by på.

Nesten likt for alle

Uansett om man betaler eller ikke får alle tilgang på de samme brettene og får konkurrere i de samme ligaene. Den eneste forskjellen, forteller Willits, er hvordan man får tak i nye spillbare figurer.

Om man helst ikke vil åpne lommeboken forklarer utvikleren at det blir mulig å kjøpe resten av heltene for spillets egen valuta, kalt favor, som det skal være enkelt og raskt å tjene opp. Dette gir imidlertid kun tilgang på heltene i en begrenset periode, mens de som bruker ekte penger på heltepakken får dem for evig tid.

Hvordan det hele skal fungere vil forhåpentlig avsløres under den lukkede testperioden for Quake Champions, som ble annonsert i forrige uke. Utvikleren har foreløpig ikke avslørt eksakte datoer for betaen, men alle som ønsker å delta kan melde sin interesse på spillets nettside.

Quake Champions blander gammelt og nytt inne skytespillsjangeren.
Bethesda

Hektisk skyte-action

Med Quake Champions har id Software som mål å kombinere nittitallets hektiske skyte-action med elementer fra moderne spilldesign. Spillet byr på en rekke forskjellige helter med ulike egenskaper, og i kjent Quake-stil skal spillere få leke seg med et variert og dødelig våpenarsenal.

På Quake Champions' nettsider kan du se noen av figurene og våpnene som blir tilgjengelige i det endelige spillet, og Bethesda lover å avsløre flere detaljer i løpet av den nærmeste tiden. Spillet blir kun tilgjengelig på PC, men noen endelig lanseringsdato er foreløpig ikke fastsatt.

id Softwares forrige skytespill fikk mye skryt av vår anmelder.
– Nye Doom er et fantastisk stykke skytespill »

Siste fra forsiden