Borderlands 3 - ordkrig

– Randy Pitchford gikk fysisk til angrep på meg og stjal penger fra studioet

Stemmeskuespiller fra Borderlands i bitter ordkrig med Gearbox-sjefen.

Gearbox

Syv år etter lanseringen av det forrige spillet i serien, gjør Borderlands 3 sin debut i september. Seriens nyeste innslag lages riktignok uten den faste stemmeskuespilleren til den ikoniske roboten Claptrap, og den helsprø historien om hvorfor har eksplodert på Twitter den siste uken.

Fra småkrangling til krig

Det hele begynte med et spørsmål fra Twitter-bruker @theladyofworlds, som lurte på om David Eddings fortsatt hadde rollen som Claptrap for Borderlands 3. Eddings svarte avkreftende, og utdypet videre at han for første gang hadde bedt om penger for jobben og at Gearbox hadde sagt nei.

Saken fortsetter under Twitter-meldingen.

Etter kun kort tid hadde saken nådd ørene til studiosjef Randy Pitchford, som raskt kom på banen for å forsvare beslutningen. I sin egen Twitter-melding fortalte han at Eddings ble betalt svært godt mens han jobbet for Gearbox, og at det var Eddings selv som hadde takket nei til det «generøse tilbudet» han fikk for å fortsette som Claptrap.

I en uttalelse til IGN forklarte Gearbox at ansatte hos studioet ofte får muligheten til å gi stemmen sin til spill. Edding forlot selskapet i fjor, og ble derfor tilbudt en «standardsum» for å gi stemmen sin til Borderlands 3, men partene kom ikke til enighet, sa en representant for Gearbox.

Saken roet seg ned noen dager, men da fans fortsatte å spørre Pitchford om situasjonen skiftet sjefen taktikk. Han kalte Eddings «bitter og misfornøyd» og hevdet at tilbudet hadde vært to ganger så høyt som bransjens standardbetaling for stemmeskuespill – som strider mot den tidligere uttalelsen fra Gearbox.

Anklager om tyveri og vold

Uttalelsen fra Pitchford var den siste dråpen for Eddings, og sistnevnte smalt til med en lengre tirade på Twitter som blant annet inkluderte flere grove beskyldninger mot Gearbox-sjefen.

– Til slutt foreslo jeg å gjøre det «gratis», i bytte mot penger studioet skylder meg fra tidligere og en unnskyldning for noe jeg aldri har snakket om offentlig før nå: Randy gikk til fysisk angrep på meg i lobbyen på Marriot Marquis under GDC i 2017.

David Eddings har gitt stemme til den rappkjefta roboten Claptrap siden Borderlands i 2009.
Gearbox

Det stoppet heller ikke der, og Eddings fortalte at han tror Pitchford har blitt riv ruskende gal de siste årene. Deretter dro han frem tidligere anklager om at Gearbox-sjefen stjal 12 millioner dollar fra selskapet for personlig bruk.

Noe overraskende har den vanligvis svært så aktive Twitter-brukeren Pitchford enda ikke svart på Eddings' anklager. I en uttalelse til PC Gamer forteller Gearbox riktignok at studioet tar anklager om vold svært alvorlig, men at det likevel ikke ønsker å kommentere saken.

Les også
Anmeldelse: Borderlands 3

– Gearbox tar denne typen beskyldninger veldig alvorlig, og vi ønsker ikke å kommentere anklagene Dave kommer med fordi det er en personalsak. Vi setter pris på Davids bidrag til Borderlands-serien og har hele tiden sagt at vi gjerne vil ha ham med videre som stemmen til Claptrap.

Hvorvidt det blir siste ord i saken gjenstår å se, men stormen rundt Randy Pitchford virker ikke å gi seg.

Gearbox-sjefen har vært i hardt vær i det siste.
Nylig lovte han et Borderlands 3 uten mikrotransaksjoner, men det var feil »

Siste fra forsiden