Sniktitt

Ratchet & Clank: Up Your Arsenal

Plattformelskende PlayStation 2-spillere har noe å glede seg til når Ratchet & Clank: Up Your Arsenal lanseres i november. Ikke bare kommer det med mer av det som gjorde forgjengerne så populære, men utviklerne har i tillegg tatt serien (og sjangeren) ut på nettet.

Side 1
Side 2

De to tidligere spillene i denne serien har fått nesten skremmende mengder ros, og det er slett ikke få som mener de representerer det ypperste av plattformspill på PlayStation 2. Å si at forhåpningene er skyhøye til det tredje spillet i serien er en underdrivelse av episke proporsjoner, og Insomniac Games ser ut til å være klar over det. De forteller nemlig at det tredje Ratchet & Clank-spillet er det mest ambisiøse prosjektet de noensinne har tatt fatt på. Hvorfor skal dere få vite om litt, men før det må vi ta en titt på de grunnleggende faktaene.

Verden er truet!
Superagenten Clank er tilbake, og som vanlig har han med sin relativt ubetydelige partner, Ratchet. Det tredje spillet i serien har fått det vittige navnet Ratchet & Clank III: Up Your Arsenal (det er morsomt fordi... eh, bare glem det), og nå er Ratchets hjemverden under angrep. Det viser seg at den onde Dr. Nefarious jobber med å ødelegge alt organisk liv, noe som er rimelig slemt gjort, og noe som det må settes en stopper for så snart som mulig. Den eneste som kan gjøre dette er den glemte helten Captain Qwark, som har slått seg ned ett eller annet sted på en farlig jungelplanet. Det første vår dynamiske duo må gjøre når spillet starter er å finne den mystiske Captain Qwark.

Når dette er gjort kommer Ratchet og Clank til romskipet Phoenix, hvor de møter Q-Skvadronen, en gruppe helter kjent fra tidligere spill i serien. Her kan nevnes gamle kjenninger som forførerske Helga, hackeren Big Al og spionen Skid McMarx. Disse heltene (og Captain Qwark) får du ta med på oppdrag ved flere anledninger i spillet, og da vil de kontrolleres av PS2-en. I tillegg ser det ut til at Clank endelig finner kjærligheten - kommandøren på Phoenix heter Sasha, og er datteren til den galaktiske presidenten. I begynnelsen har hun og Ratchet et profesjonelt forhold, men etter hvert som de finner ut at de deler mange av de samme interessene (som romskip og videospill) utvikler det hele seg til noe mer romantisk.

Kjent og kjært gameplay
Gameplayet i Ratchet & Clank 3 trenger ingen introduksjon hvis du har prøvd de tidligere spillene i serien. Insomniac Games har nemlig ikke gjort noen større forandringer, men har i stedet konsentrert seg om å finpusse det eksisterende systemet og skape nytt og spennende innhold. Hvis du likte gameplayet i de to første spillene er det med andre ord stor sannsynlighet for at du vil like gameplayet i treeren minst like godt. Ratchet vil nå få 15 nye våpen tilgjengelig, i tillegg til en haug med nytt utstyr. Dette trenger han, for spillet vil komme med over 30 nye fiender, inkludert robotninjaer og gigantiske flaggermusaktige dyr. I tillegg er fiendene smartere enn tidligere, og alle de ulike fiendetypene har sin egen personlighet. Dessuten har utviklerne jobbet med å finpusse kontrollsystemet, og spillet kommer med et nytt tredjepersons-modus som tilbyr mer kontroll, samt et førstepersons-modus som kan brukes hvis du ønsker det.

Alle våpnene vil komme med opp til fem ulike versjoner, og kan oppgraderes etter hvert som du spiller. Blant våpnene du får tilgang til kan vi nevne "Infector", som får fienden til å angripe hverandre og "Rift Inducer", som lager små sorte hull, som igjen kan kombineres for å lage større hull. Ellers har vi ting som "Gravity Bomb", "Lava Gun", "Flux Rifle" (en slags snikskytterrifle) og den fantastiske "Sheepinator", som forvandler folk til sauer. Hvem skulle ikke ønske de hadde tilgang til en slik i det daglige liv? Dessuten får du mange hjelpemidler, slik som "Swingshot" som er et slags slengtau som lar deg slenge deg over stup og lignende, "Gravity Boots" som lar deg klatre opp vegger og på tak, og "Holoshield", som lager et midlertidig skjold.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden