Rebelstar vender tilbake

Folkene bak den klassiske X-Com-serien jobber med Rebelstar Tactical Command for GBA. Spillet skal utgis av Namco.

Julian Gollop er en av de virkelig store guruene innenfor spillverdenen, og med titler som Laser Squad, UFO: Enemy Unknown og X-Com: Terror from the Deep på rullebladet sitt, er det ikke så fryktelig rart at folk ser opp til denne mannen. Det nyeste spillet fra han og resten av gjengen hos Codo Technologies er Laser Squad Nemesis, et onlinebasert strategispill for PC som har blitt svært populært.

Nå er det klart at Codo Technologies vil vekke enda en klassisk Gollop-franchise til live igjen. Denne gangen er det de to Rebelstar-spillene fra åttitallet som får en etterfølger; Rebelstar Tactical Command. Dette spillet vil på mange måter minne om Laser Squad Nemesis og X-Com-spillene, og foregår i en fremtid der menneskeheten er underlagt det onde Arelianske imperiet.

Spillet kommer med flere ulike spillmoduser, inkludert kampanje, "skirmish" (enkeltstående slag mot datamaskinen) og flerspiller, både på en og samme GBA og ved hjelp av linkemodus. Utviklerne skryter også av rollespillelementer, som lar spillerne utvikle sine egne unike karakterer. Andre punkter på skrytelisten er snikeelementer, en rekke ulike våpen og ødeleggbare spillmiljøer.

Vi får se om Rebelstar Tactical Command klarer å vippe Advance Wars av tronen når det lanseres i august. Her er de første skjermbildene:

Siste fra forsiden