Redd et tegneseriedystopia fra ødeleggelse

Epic Mickey offisielt avslørt.

Mikke Mus er en av populærkulturens mest ikoniske personligheter. Den blide og nysgjerrige musa står høyt i kurs hos oss i vesten, og som en av Disneys første tegneseriefigurer vil han alltid ha en plass blant kjempene.

Når det ble klart at legendariske Warren Spector jobbet med et mer voksent og dypt Mikke-spill ble mange tatt på senga. Konseptbilder viste en mørk og steam punk-inspirert verden med industrielle og mørke, men kreative spillområder.

Nylig ble spillet offisielt avduket av Disney. Epic Mickey er et Wii-eksklusivt spill som utvikles av herr Spectors egne studio, Junction Point, i samarbeid med Disney.

Spillet sies å være et plattformeventyr med lette innslag av rollespill lagt til i miksen. I Epic Mickey har Spector med team gått inn for å utnytte Mikkes lange tid i tegneserierampelyset, i tillegg til at en rekke av Disneys andre elskede karakterer gjør en opptreden. Vi loves et overraskende og skarpt eventyr hvor en rekke vanskelige moralske står for tur.

I Epic Mickey har magikeren Yen Sid skapt en nydelig og absurd verden som fungerer som et slags pensjonat for slitne og glemte tegneseriefigurer.

Kaninen Oswald, kjent som Disneys aller første tegnede stjerne er den første som flytter inn i verdenen. Her jobber han hardt for at figurerene som kommer etter ham skal ha det så behagelig som mulig.

Kaninen Oswald blir etter hvert sjalu på Mikkes popularitet. Som dere kanskje vet ble Oswalds tegneseriefigur skrinlagt av tegneren til fordel for musa med pipestemmen.

Hans misnøye mot Mikke blir med rette enda kraftigere når Mus snubler over magikerens kart i den virkelige verden.

Ved et fatalt uhell klarer Mikke å nærmest ødelegge verdenen tegneseriefigurene har trukket seg tilbake til. Mikke blir selv kastet inn i den tidligere avslappende verdenen, det blir opp til musa å fikse problemene han har forårsaket i den nå uhyggelige verdenen.

– Mikke er en eventyrlysten mus, sier Warren Spector.
Jeg vil få frem personligheten hans ved å plassere ham i en farlig verden slik at også gamere får et forhold til ham. I det store og hele er det hver enkelt spiller som avgjør hva det er som gjør Mikke kul.

Spillet tar selvsagt i bruk Wii-fjernkontrollen, store deler av spillet går ut på å male veien fremover, og vaske bort det som ikke skal være der. Hvordan du svinger malerkosten vil ikke bare ha en innvirkning på verdenen rundt, men også Mikkes eget utseende.

Les også
Vi oppsummerer The Gathering

Spector uttaler:
– Det viktigste i spillet er konseptet om valg og konsekvensene til valgene, og hvordan det definerer både spilleren og Mikke. Den modige musa må velge mellom å hjelpe de andre tegneseriefigurene eller velge sin egen vei – Epic Mickey tvinger spillerne til å stå for valgene de tar.

Epic Mikey var skulle egentlig utvikles til Xbox 360, PS3 og PC. Spillet endte likevel opp som eksklusivt til Wii, og Spector er glad de bare har en plattform å konsentrere seg om. Ifølge Spector er det opp til Disney om spillet skal gå multiplattform i fremtiden.

Kilde: Pressemelding

Siste fra forsiden