Blogg

Reisebrev: E3 2013, dag 1

Den lengste E3-dagen er over, og vi har både sett og befølt de nye konsollene.

I dag var dagen da årets E3 virkelig startet for fullt, men den startet ikke slik vi hadde ønsket. Vårt faste frokoststed, Mel’s Diner, åpnet ikke like tidlig som vi trodde. Etter å ha skrapt på døra en stund til ingen nytte reiste vi sultne ned til sentrum og stilte oss i kø utenfor The Galen Center hvor Microsoft skulle vise hva Xbox One hadde å by på.

Siden vi kom såpass tidlig frem ble vi fortalt at vi var en del av en «early access»-gruppe. Vi ruslet inn i bygget, men i stedet for å få sette oss på plassene våre måtte vi stå i kø innendørs på en volleyballbane i stedet. Dørene åpnet på samme tidspunkt for oss, som de andre, men kanskje fikk vi marginalt bedre plasser.

Det å stå i kø er en stor del av det å være spilljournalist, og vanligvis er dette lett å akseptere. Derimot når vi var både frokostsultne og kaffetørste så det ut som om det kunne gå riktig ille. Heldigvis forsvant alle kjipe tanker når Metal Gear Solid V-traileren durte utover det historiske idrettsanlegget. Spilltitlene boblet over hos Microsoft og det var god stemning helt til lydanlegget begynte å fuske.

Dette bildet bare ber om en caption-contest.

Når det plutselig ble stille i salen var det flere journalister som syntes det var artig å bue på de som stod på scenen. Da var det litt pinlig å være journalist, spesielt siden PatricK Söderlund som skulle presentere Battlefield 4 så så utrolig lei seg ut.

Etter at Xbox-konferansen var over tok vi turen over gata til Electronic Arts teater. Utenfor her stod det en rekke matbiler, og jeg og Audun så vårt snitt til å løpe gjennom billettkontrollen, og grafse til oss en burger. Dagens første måltid var kanskje ikke noen gourmet-opplevelwe, men jammen var det nødvendig.

På EAs konferanse var det mange godbiter som Star Wars: Battlefront og Mirrors Edge som vakte oppmerksomhet. Vi lot oss også bite merke i at det var svært mange jenter tilstede som hade håret sitt farget rosa. Etter litt grubling kom vi frem til at jenter med rosa eller tilsvarende unaturlig hårfarge er svært vanlig blant gamer girls. Noen som vil fortelle oss årsaken til dette?

Situasjonen var ganske kritisk før denne burgeren åpenbarte seg.

Siden det er tre av oss og mange journalister er samlet i Los Angeles fikk vi ikke tre plasser alle steder. Det betydde at mens Audun og Øystein forsvant til Ubisofts og Sonys pressekonferanse ruslet jeg slukøret hjem og måtte se dem streamet fra hotellrommet. Jeg trøstet meg med en ny kirsebærcola, mens Sony for første gang viste frem den nye konsollen sin.

Etter at Sony hadde messet sitt budskap til verden, reiste jeg ned til en katedral som Microsoft hadde hyrt inn for en kveldsseanse med journalistene. Her fikk jeg endelig klørne i den nye håndkontrolleren til Xbox One som føltes både lett og god i nevene. Analogstikkene var svært gode, og kontrolleren har mange måter å gi tilbakemelding til deg på gjennom vibrasjoner.

Hadde veldig lyst til å ta en kjøretur med denne.

Etter å ha spilt litt Ryse, sett nærmere på Project Spark, og lekesloss på Kinect reiste jeg og Audun hjem med undergrunnen. Det kan godt være at der er noe som heter at man ikke bør ta denne etter mørkets frembrudd i LA, men det visste ikke vi noe om. I tillegg til den sinte damen som gikk og kjeftet på alle på et fremmed språk, var det en annen dame som insisterte på å røyke inne i t-banevogna. Når hun ble bedt om å stumpe sigaretten svarte hun med å trekke en tapetkniv og true de som stod rundt henne. Nok en hyggelig dag i englenes by med andre ord.

Rundt halv tre på natta lokal tid kunne vi endelig krype inn under dyna etter å ha fortært en bedre pizza foran pc-skjermen. En lang og innholdsrik dag er over, og i morgen åpner messegulvet.Vi har mye å tenke på, mye å se frem til, og vi skal selvfølgelig dele alt dette og mere til her på Gamer.no.

Siste fra forsiden