Reisebrev fra E3 2004 - del 1

Gamer.no har sendt journalistene Erling Ellingsen og Kjetil Aakvik Gogstad til årets E3 i Los Angeles. Her skal de kikke på spill, prøve spill, snakke om spill og skrive om spill. Ved siden av å skrive rene nyheter fra messen vil de også prøve å skrive reisebrev fra turen til englenes by.

Side 1
Side 2

Lukter det svidd gummi?
Også søndagen gikk med til å leke turister. Dagen begynte med en kjøretur til Hollywood, så klart med litt omveier og bomturer før vi kom fram. Det er greit nok, da fikk vi like godt sett litt ekstra av byen. At vi kom nesten ut til Santa Monica for tredje gang var kanskje litt i meste laget. Etter å ha slått av "traction control" på bilen, smelt gassen inn og vrengt bilen rundt mens hjulene skrek, gikk turen endelig i riktig retning igjen. Hollywood Boulevard var så klart tjokkfull av turister, noe annet hadde vel vært ganske naivt å tro på en søndag. Ikke minst med tanke på at værgudene for fjerde dag på rad smilte ned på oss. 30 grader og solskinn er sjelden å forakte.

Etter å ha parkert under ærverdige Grauman's Chinese Theatre trasket vi opp på gaten. Det første vi møtte når vi kom tilbake ut i sollyset var premiere-mekkaet Kodak Theatre og Hollywood Walk of Fame. Blant alle turistene som svirret rundt sto det også en god del heller underlige skapninger. Alt fra heftig utkledde Stormtropper og Jedi-riddere til en under middels dårlig kledd Spiderman og en gravid Marilyn Monroe. En ting kan man trygt si, det er mange, mange rare skapninger i denne byen. Etter å ha kommet over sjokket over Marilyn på tjukka trasket vi litt nedover gata, for det meste med blikket festet rett ned. Det er jo tross alt der alle Hollywood-stjernene er. Altså, de som er støpt ned i fortauet, ikke de faktiske stjernene du ser på film.

Det kom ikke som noe stort sjokk at vi ikke så noen kjendiser langs Walk of Fame, de vet vel bedre enn å henge der med mindre det er en eller annen stor premiere. Det vi derimot så var haugevis med folk som gjerne vil bli stjerner. Dessverre blir de mest plagsomme og litt småpatetiske i lengden. Derfor tok vi saken i egne hender og valgte å kjøre på kjendisspeiding. Første forsøk var å kjøre Mulholland Drive, en morsom vei å kjøre uavhengig av om du møter på kjendiser eller ikke. Krappe svinger, stup på sidene og bakhjulstrekk er noe som kan få de fleste til å glemme både a- og b-kjendiser. Vi prøvde å allikevel å se om det var noen stjerne bak alle de mørke vinduene på sportsbilene og luksusbilene vi passerte.

Atter en skuffelse; ingen kjendiser der heller. Etter bomtur i Hollywood og på Mulholland begynte håpet å svinne. En bomtur gjennom Beverly Hills hjalp heller ikke på. Det samme gjaldt turen opp Rodeo Drive. Det var da vi fant ut at vi like godt kunne droppe den ideen. Vi får heller la stjernene komme til oss. Ikke det at det er så veldig sannsynlig så klart, men det er jo lov å leve i håpet. Det var uansett greit med en litt tidlig slutt på dagen, mandag begynner nemlig det virkelige alvoret. Først står Microsofts årlige pressekonferanse for tur. Så går det slag i slag etter det, Nintendo, Nokia, Sony og så videre. Målet er i år som i fjor at vi skal prøve å holde dere oppdatert på hva som foregår, blant annet via reisebrev fra Los Angeles. Vi håper dere setter like stor pris på disse i år som i fjor. Sammen med alle nyhetsartiklene og sniktittene burde de gi et ganske komplett bilde av E3 2004.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden