Control

Remedys mystiske action­thriller Control kommer til sommeren

Utvikleren har avduket nye detaljer om spillet.

505 Games

Control, et kommende actionspill fra Max Payne- og Alan Wake-studioet Remedy Entertainment, vil lanseres til sommeren. Det bekreftet utvikleren denne uken i et intervju med nettstedet GameInformer.

I rollen som Jesse Faden får spillere leke seg med ulike overnaturlige evner.
505 Games

En mer nøyaktig slippdato ble ikke kunngjort, men vinduet antyder at arbeidet med det storslagne prosjektet nærmer seg slutten. Control utvikles for PC, PlayStation 4 og Xbox One.

– Mer komplekst enn tidligere Remedy-spill

Gjennom flere GameInformer-artikler med fokus på Control, gikk Remedy også grundigere inn på hva spillere kan forvente seg. Som vi vet fra før handler spillet om protagonist Jesse Faden, en slagkraftig dame med overnaturlig evner, som blir nødt til å takle en invasjon fra det ytre rom.

Ved siden av sitt spesialvåpen, som kan oppgraderes på en rekke måter, stiller Jesse med en rekke forsvars- og angrepsbaserte egenskaper. Hun kan blant annet bruke telepatiske evner til å slenge gjenstander etter fiender, hun kan fly og hun kan mane frem skjold for å beskytte seg mot innkommende angrep.

Mens Control byr på flere av de samme elementene som tidligere Remedy-spill – med både kameravinkel i tredjeperson og overnaturlige evner som i Quantum Break – lover utvikleren en ganske annerledes opplevelse denne gangen.

– Tidligere Remedy-spill har ofte vært ganske lineære. Her har vi endret fokus, så vi har mer komplekse scenarier med våre ulike egenskaper og du kan velge hvordan du ønsker å slåss, forteller spillsjef Mikael Kasurinen.

Evnene man tilegner seg kan låses opp i en tilfeldig rekkefølge, og hva man har bestemmer for eksempel hvilke fiender man kan støte på. Dermed er målet at hver gjennomspilling skal være litt forskjellig for alle.

Les også: Arbeidet er i gang med en TV-serie om Alan Wake »

Siste fra forsiden