Resident Evil 4 får norsk utgivelsesdato

I dag fikk vi en pressemelding vi har ventet lenge på; Nintendo har fastsatt den norske lanseringsdatoen til Resident Evil 4.

I Resident Evil 4 følger vi Leon Kennedy, som er på leting etter presidentens forsvunne datter. Etterforskningen tar ham med til en merkelig by der ting viser seg å ikke være helt som de skal - langt derifra, faktisk. Historien blir snart rimelig blodig, og kampen for å overleve blir like intens som i de tidligere spillene i serien, på tross av at de karakteristiske zombiene er byttet ut med mer menneskelige (men fortsatt ytterst dødelige) motstandere.

Den tilstedeværende grøsserfølelsen skal være forsterket, takket være en ny kameraføring og kontroll over rollefiguren. Capcom har fjernet den fastlåste kameravinkelen, og nå følger kameraet rett bak spilleren slik at det er lagt opp til mer naturlige bevegelser og angrep hvor det blant annet er laget en ny siktefunksjon.

Resident Evil 4 har mer action-preg over seg enn de tidligere spillene i denne kjente serien. Spilleren vil nå være i stand til å foreta et utvalg av bevegelser inklusive spark, hopp, dukk og svømme ved å trykke raskt på en knapp på kontrolleren etter å ha blitt bedt om dette på skjermen. Dette tillegget skal bidra til å få opp adrenalinet i spillingen.

Den norske lanseringen av Resident Evil 4 er nå fastsatt til 18. mars. Dermed er det klart at vi nordmenn (og europeere forøvrig) må vente litt lenger enn japanerne og amerikanerne, som får spillet i januar.

Siste fra forsiden