Apex Legends

Respawn vil ha slutt på at Apex Legends-spillere bruker mus og tastatur på konsoll

– Vi liker det ikke.

EA

Apex Legends-utvikler Respawn Entertainment har trappet opp kampen mot bruk av mus og tastatur for spillets konsollversjon. Det melder studioet i en fersk oppdatering på Reddit.

Spiller du på konsoll skal du kun bruke håndkontroller, mener Respawn.
EA

Det populære battle royale-spillet har ingen offisiell støtte for mus og tastatur på konsoll. Spillere som likevel bruker oppsettet har dermed trolig tydd til diverse tredjepartsløsninger for å sikre seg en urettferdig fordel over konkurrentene.

Mus og tastatur er viden kjent som en overlegen styringsmetode i førstepersonsskytere, gitt at man kan være hurtigere og mer presis i skuddvekslingene. Nå har Respawn sett seg lei.

– Vårt standpunkt på dette? Det korte svaret er at vi liker det ikke, forteller utvikleren.

For å få bukt med problemet har Respawn begynt å forske på måter å oppdage bruk av mus og tastatur. Utover det har utvikleren foreløpig ingen ting å meddele, men intern testing er underveis og mer informasjon om fremdrift og potensielle straffer for de som misbruker systemet vil komme etter hvert.

Med juks skal juks fordrives

Av andre punkter på agendaen for Apex Legends-teamet er kampen mot juks. Respawn kunngjorde nylig at det blant annet vil plassere juksemakere i samme server, slik at de kun får spille mot hverandre og utvikleren får analysere hva slags metoder som benyttes.

Det jobbes også med å fikse «code:leaf»-feilen, som hindrer spillere i å koble seg opp mot servere. Du kan lese mer om hva Respawn jobber med på Trello-siden til Apex Legends.

Apex Legends er godt i gang med sin andre sesong.
Spillet har blant annet fått en konkurransemodus »

Siste fra forsiden