Activision-nederlag i No Doubt-sak

Rettsdrama i Amerika

Rettsaken mellom gigantutgiver og supergruppa er i gang.

Mot slutten av fjoråret ble det klart at No Doubt gikk til søksmål mot Activision. Årsaken var måten utgiveren brukte Gwen Stefani & co. på i Band Hero.

Denne gjengen er sinte på Activision.

No Doubt mener nemlig at de lånte sine medlemmers likhet til å fremføre tre sanger, nemlig Just a Girl, Don't Speak og Excuse Me Mr.. Men som vi vet er det ofte slik i Activisions musikkspill at artister fremfører hverandres sanger, og dermed ble det søksmål.

Allerede nå har utgiveren fått et par slag på snuten, det skriver Gamespot. Man forsøkte nemlig å fremme at bruken av gruppene på denne måten går under ytringsfriheten. Den snarveien ut av retten ble bryskt slått tilbake av dommeren i Los Angeles County Superior Court.

Spillkjempen argumenterte også for at saken burde opp i en høyere instans, også dette ble avvist.

Activision mener No Doubt burde vite hvordan man bruker artistene i sine spill, og at gruppen ikke har noen sak. Dessuten klager man over at stjernene ikke ville stille opp i promoteringen av Band Hero.

Etter åpningen i retten å dømme er det imidlertid ledelse til No Doubt så langt, og vi lover å informere når dommen faller.

Siste fra forsiden