Ukens nettutgivelser (uke 11)

Rød alarm på nettet

Denne fredagen er en lykkedag for de som liker å kjøpe spill på nettet.

Vi tror selvfølgelig ikke på overnaturlig vissvass som ulykkesdager, Snåsafolk, sorte hull og dodrauger. Men for sikkerhets skyld: Du laster ned disse spillene på eget ansvar.

Xbox 360

Peggle (Xbox 360).

Xbox 360 har fått to nye spill denne uken, og først ut er Peggle. Dette populære og vanedannende spillet har allerede blitt en stor suksess på andre plattformer, og Xbox 360-versjonen kommer med ti ulike figurer, flerspiller for opp til fire spillere og mange spillmoduser. Gameplayet minner om de gode, gamle kroneautomatene som har forsvunnet helt fra norske butikker, og målet er å skyte ut en ball fra toppen av skjermen, og få den til å sprette slik at den tar med seg så mange poeng som mulig.

Crystal Defenders (Xbox 360).

Deretter har vi Crystal Defenders, et spill i Tower Defense-sjangeren hvor handlingen er satt til Final Fantasy-universet. Her er målet å forsvare verdifulle krystaller ved å plassere ut kanonstillinger og andre forsvarsverker, slik at de angripende fiendene (som er veldig glad i å følge spesifikke ruter) ikke klarer å få fatt i dem. Spillet har over 300 nivåer, og tre ulike spilltyper.

Family Table Tennis (Wii).

Wii

Wii-eiere kan også laste ned to nye spill denne uken. Først har vi Family Table Tennis, som har vært ute i USA i nesten et helt år nå (amerikanerne får det til og med billigere enn oss, de slampene). Som du utvilsomt har forstått, er dette et bordtennisspill for hele familien. Spillet kan skilte med søt grafikk, flere ulike minispill og mulighet til å spille bordtennis i en rekke forskjellige omgivelser.

Jungle Speed (Wii).

Spill nummer to virker kanskje litt mer interessant (og det er heller ikke like gammelt som Family Table Tennis, selv om også det har vært ute i Statene en stund). Jungle Speed er et kortspill for opp til åtte spillere, hvor målet er å bli kvitt alle kortene dine før motstanderne klarer det samme. Spillet har en morsom liten vri, ved at det står en statue midt i spillområdet, og hvis en motstander legger opp et kort som har samme symbol som et kort du har foran deg, må du prøve å få fatt i denne statuen før han klarer det.

Patapon 2 (PSP).

PS3 og PSN

PlayStation 3-eiere kan laste ned to klassikere fra forrige århundre, nemlig racingspillet Hi-Octane og skatespillet Street Skater 2. Det kan også PSP-eiere, som i tillegg har fått en stortittel å kose seg med: Patapon 2. Som forgjengeren er dette et slags sideskrollende actionstrategispill med rytmiske elementer og svært stilfull grafikk. Spillet har massevis av nytt innhold (200% mer enn originalen, i følge Sony) og introduserer blant annet en flerspillermodus for to spillere.

Les også
Fra Perfect Dark til Patchwork Heroes
Red Alert 3: Uprising (PC).

PC

På PC er det sannsynligvis EA som står for ukens største lansering, nemlig Red Alert 3: Uprising. Dette er en frittstående ekspansjon (du trenger altså ikke fullversjonen av Red Alert 3 for å spille) som leverer fire nye minikampanjer for det eksplosive strategispillet Red Alert 3. Handlingen foregår etter hendelsene i originalen, og introduserer en rekke nye personligheter. Som seg hør og bør får vi massevis av filmsekvenser mellom kampene, blant annet med personligheter som wrestlinglegenden «Nature Boy» Ric Flair og skuespiller/nakensangerinne Holly Valance (samt Gemma Atkinson og Ivana Milicevic, som vi husker fra originalen).

The Maw (PC og Xbox 360).

The Maw kom ut på Xbox 360 tidligere i år, og nå er PC-versjonen lansert. Dette er et tredimensjonalt actioneventyr der du spiller en fyr som heter Frank. Han har krasjlandet på en eksotisk planet, og det eneste han har som selskap er Maw, også kjent som «den dødeligste organismen i hele galaksen». Nå må Frank utnytte seg av Maws fantastiske spiseegenskaper for å overleve. Maw er nemlig veldig sulten, og både vokser og forandrer seg basert på det han spiser, og en variert diett gir varierte egenskaper.

Men of War (PC).

Russiske 1C har lansert tre spill på GamersGate denne uken. Alle lanseres i butikk i Europa (og kan importeres fra de vanlige nettbutikkene), men kan være vanskelige å finne her til lands. Derfor tar vi dem kjapt med her. Først ut er det taktiske strategispillet Men of War, fra skaperne av Heroes of WW2. Spillet har fått massevis av ros så langt, og leverer et intelligent og spennende gameplay. Blant annet kan du ta direkte kontroll over enhetene dine, om nødvendig.

Cryostasis (PC).

Deretter har vi skytespillet Necrovision, som er laget av en gruppe Painkiller-utviklere. Her får vi overnaturlig action under første verdenskrig. Sist, men ikke minst, har vi actiongrøsseren Cryostasis: Sleep of Reason, som foregår ombord på en sovjetisk isbryter som har støtt på problemer av den overnaturlige sorten. Du kan forresten forvente anmeldelser av både Men of War og Cryostasis om ikke alt for lenge.

Mob Ties: Tokyo (PC).

Mer action får du i Mob Ties: Tokyo, et førstepersons skytespill laget av et ektepar som mistet jobbene sine i filmindustrien og besluttet seg for å utvikle spill i kjelleren til mannens mor. I dette spillet må du beskytte den velstående forretningsmannen Takuma Ishikawa fra kriminelle gjenger, og dette gjør du selvsagt ved å skyte dem ned en etter en. Interessant nok kan spillet kjøpes i to versjoner – en som passer for tenåringer og en som passer bedre for voksne. Sistnevnte er av en eller annen grunn dyrere.

Legend of Crystal Valley (PC).

Om all denne skytingen ble litt for mye, kan du slappe av med The Legend of Crystal Valley, et pek-og-klikk-eventyr hvor du spiller en ung kvinne som prøver å finne ut hva som har skjedd med den forsvunne faren din. Letingen leder deg etter hvert til en magisk verden full av gåter og mysterier. Totalt får vi femten kapitler, 200 fargerike skjermer og over 40 figurer å snakke med.

Curse of the Pharaoh 2: Napoleon's Secret (PC).

Flere nøtter får du i Curse of the Pharaoh: Napoleon's Secret, en blanding av eventyr og skjult-objekt-spill hvor du må leke hobbyarkeolog. Eller hva med et mordmysterium i Women's Murder Club: A Darker Shade of Grey? Skjulte objekter i massevis har du også i det overnaturlige Paranormal Agency og det drømmeaktige Angela Young's Dream Adventure.

Hvis du nå har fått fnatt av nøtter og skjulte objekter, kan du heller prøve deg på hjernetrimmeren A Fairy Tale, eller det todimensjonale romskytespillet Space Strike (fantasifullt navn, forresten).

Nostalgi og gratisutgivelser

Duke Nukem: Manhattan Project (PC).

Noen mener nostalgi kan kurere gruff. Andre mener det er en misforståelse. Jeg vet ikke hva gruff er, så jeg skal ikke kommentere den saken. Det jeg vet er at nostalgi får du massevis av på Good old Games, som har lansert hele fire nye gamle spill denne uken: Det heftige action/plattformspillet Duke Nukem: Manhattan Project, det primitive (men likevel ganske underholdende) skytespille Blake Stone: Aliens of Gold, det kritikerroste flipperspillet Pro Pinball: TimeShock og den omfattende kamphelikoptersimulatoren Enemy Engaged: Apache vs. Havoc.

Vi runder som vanlig av med noen gratis spill. Først ut er Sew'em'Up, et slags syspill fra skaperen av internettfenomenet You Have To Burn The Rope. Deretter har vi Capitan Sevilla, en fersk og fargerik nyversjon av et eldre konsollspill som het Captain S. Og til slutt, for deg som liker flash-eventyr med retrografikk og massevis av stemning, Don't Look Back.

Der setter vi strek for dagens artikkel. Men sjekk forrige ukes oppsummering for mer moro.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden