Rompirater og zombier i dynamisk univers

Space Pirates and Zombies får en ambisiøs oppfølger.

MinMax Games

Space Pirates and Zombies var et overraskende vellykket sandkassespill satt til verdensrommet. Handlingen foregikk i et univers truet av zombier, og spilleren fikk stor frihet til å forholde seg til trusselen slik han eller hun ønsket.

får spillet en oppfølger. Zombieapokalypsen er over og de levende har seiret – men hele universet har gått på trynet i prosessen. Det finnes knapt infrastruktur lenger, drivstoff er vanskelig å få tak i og for å overleve må du lete opp ressurser i sivilisasjonens vrakrester.

Dynamisk univers

Denne gangen blir det økt fokus på det levende universet, og spilleren er ikke i sentrum. Når det hele starter finnes det hundrevis av flåter i galaksen, og hver av dem har en datastyrt kaptein som har akkurat de samme mulighetene som spilleren.

De datastyrte figurene vil ifølge utviklerne kunne danne koalisjoner, slåss og sette opp egne rombaser. Noen vil ta kontroll over store territorier, andre vil forsøke å overleve som banditter.

Men ikke alt er dynamisk. Etter som tiden går vil det nemlig skje ting som påvirker universet på ulike måter, og disse finner sted uansett om spilleren er klar eller ikke.

Verden er todimensjonal

Space Pirates and Zombies 2 ser ut som en typisk tredimensjonal romsimulator på bildene, men det er misvisende. Spillet opererer nemlig fortsatt med et todimensjonalt plan som all handlingen foregår på, og utviklerne sammenligner romkamp med tradisjonell sjøkamp.

Dette må være en zombiestjerne. (bilde: MinMax Games).

Selve romskipene skal være bygd opp av separate moduler, som du selvsagt kan plukke med deg fra vrakene du etterlater deg. Det skal til og med være mulig å løsne deler av fiendens skip i kamp, og hente dem inn i skipet ditt. Når du har fått det du vil ha kan du forsøke å stikke av.

Ellers loves vi flerspiller i form av en arenamodus og en samarbeidsmodus som bruker noe så uvanlig som delt skjerm.

Space Pirates and Zombies 2 skal etter planen lanseres i løpet av årets fjerde kvartal. Det kommer til Windows og MacOS. Et alternativ, om du er ute etter noe i samme stil som kan spilles nå, er Starpoint Gemini 2. Det er et åpent rollespill med taktisk romkamp. Halvnorske The Mandate kan også bli spennende.

Siste fra forsiden