Romstrategispillet Stardrive får oppfølger

Blander turbasert strategi og sanntidskamp, slik som Total War-spillene.

Iceberg Interactive

StarDrive er et imperiebyggespill der handlingen foregår i verdensrommet. I motsetning til de fleste andre spill i sjangeren foregår handlingen her i sanntid, og du kunne ha flere store romslag gående samtidig.

Den nye planetskjermen.

Fra sanntid til turbasert

Senere i år får spillet en oppfølger, og overraskende nok har utvikler Zero Sum Games delvis gått bort fra sanntidsaspektet. Dette spillet blir i stedet turbasert, men når flåtene dine havner i kamp vil selve kampsekvensene utspille seg i sanntid. Dermed minner StarDrive 2 mer om Total War-serien, eller Sword of the Stars.

Det var noen rare folk.

Som vanlig i denne typen spill er målet å lede fraksjonen din til suksess i et datagenerert univers. Du er selvsagt ikke alene i universet, og må drive både diplomati, handel og krigføring. Teknologisk utvikling er også viktig, for å sikre at dine laserkanoner alltid er ett hakk større enn motstandernes.

– StarDrive to representerer kulminasjonen av to tiår med kjærlighet for 4X-sjangeren og fem år med arbeid på StarDrive-universet. Her har vi tatt alt vi har lært – våre suksesser, våre feilsteg og vår lidenskap – og laget et 4X-spill vi er utrolig stolt av, sier hovedutvikler Daniel DiCicco.

Om du allerede eier Stardrive loves du avslag på 33% av prisen på oppfølgeren. Den skal etter planen lanseres i september, og dukker opp både på nett og i ordinære spillbutikker.

Tilhengere av sjangeren kan forøvrig også glede seg til Galactic Civilizations III.

Siste fra forsiden